Povratak posrnule dječje zvijezde: Stigao prvi Netflixov božićni film, ima ocjenu 5.7

Foto: Press

NA NETFLIXU je objavljen prvi ovogodišnji božićni film. Romantična komedija Falling for Christmas ujedno je i povratak dječje zvijezde Lindsay Lohan na male ekrane.

Oprez! Tekst može sadržavati spoilere

Priča filma je sljedeća: Tek zaručena razmažena nasljednica hotela doživi nesreću na skijanju. Pritom izgubi pamćenje te se nađe pod skrbi zgodnog vlasnika vikendice i njegove prerano sazrele kćeri u danima koji prethode Božiću. 

 

Uz Lindsay, u ovom filmu glume Chord Overstreet i Jack Wagner, domaćoj publici poznat po svojim nastupima u hit serijama devedesetih Santa Barbara i Melrose Place. Za ovu priliku Lindsay je snimila i prigodnu božićnu pjesmu, a riječ je o obradi klasika Jingle Bell Rock. 

Iako je objavljen jučer, film se polako penje u trendingu Netflixa u svijetu, a u Hrvatskoj je već zasjeo na prvo mjesto. 

Što kažu kritičari?

Ova romantična komedija privukla je veliku pažnju filmskih kritičara jer se radi o svojevrsnom povratku Lindsay glumi, no kritike na film nisu baš pozitivne. 

"Povratak zvijezde blag je i dosadan kao i bilo koja druga niskobudžetna romansa, ali služi kao snažan podsjetnik na njezinu samouvjerenu prisutnost na ekranu. Privlačnost pravog povratka Lindsay Lohan vezana je više za naslov, nego za sitna slova, a prva glavna uloga problematične zvijezde u više od desetljeća važnija je od onoga što ovo zapravo jest", glasi početak recenzije na The Guardianu.

"Iako bi njezina prisutnost u filmu Falling for Christmas mogla povisiti očekivanja iznad onih koja se obično imaju za film ovakvog kalibra, scenarij se ništa ne razlikuje od bilo kojeg drugog filma u ovo doba godine. Uz niska očekivanja postoji određena pozadinska gledljivost za one koji poznaju formulu i uživaju u njoj, ali one koji se nadaju nečem sjajnom čeka razočaranje", kaže Benjamin Lee u recenziji za The Guardian.

Ipak, svijetla točka ove recenzije je povratak Lindsay Lohan. "Film ne pokušava niti treba razbiti kalup, ne mora ni biti toliko dobar, dovoljno je da bude prolazan za one koji se uzbude zbog blagdanskog razdoblja barem dva mjeseca ranije. Film će nestati iz glave prije nego što dođe veliki dan, ali nadamo se da će njezin povratak biti dar koji će nastavljati darivati."

Niska ocjena na IMDb-ju

Kratka recenzija objavljena je i u New York Timesu. "Lindsay Lohan glumi oboljelu od amnezije koja pada i zaljubljuje se u ovoj Netflixovoj blagdanskoj romansi koja je svima previše poznata", piše Calum Marsh. On, pak, nije komentirao glumi Lindsay Lohan, već se fokusirao isključivo na film. 

"Dok čekaju da joj se povrati pamćenje, Jake i Sierra zbližavaju se oko raznih blagdanskih aktivnosti, od kojih većina izgleda kao da je improvizirana na setu - tučnjave s hranom, skakutanje po snijegu... U međuvremenu Jake se bori da zadrži svoj dom, za što krivi ljude koji rezerviraju Airbnb-je. Zanimljivo je razmotriti paralele između učinka koji je Airbnb imao na ugostiteljsku industriju i onoga što su streaming platforme poput Netflixa učinile tradicionalnim emiterima poput Hallmark Channela.

Redateljica Janeen Damian, čini se, nije to razmatrala. U jednom trenutku, u doista besramnoj težnji za humorom, Sierra biva ometena u krevetu zvukom Netflixova loga i reklame za još jedan Netflixov blagdanski film. Ako je to standard s kojim imamo posla, radije bih imao amneziju", zaključak je ove recenzije.

Falling for Christmas zasad ima 5.7 rejting na IMDb-ju, a film je ocijenilo više od tisuću ljudi.

Lindsay o filmu

"Falling For Christmas je tako osvježavajuća, dirljiva i zabavna romantična komedija. Posebno su zabavne bile scene kaskaderskih pothvata jer to nisam imala priliku doživjeti u svojim filmovima. Primjerice, kad letim s brda i pokušavam skijati, a zapravo mi baš i ne ide. Nedostaje mi snimanje filmova", rekla je Lindsay u intervjuu za Netflix.

Pročitajte više