Poznati oskarovac režirat će četiri filma o najvećem bendu svih vremena

Screenshot: YouTube/The Beatles

SAM Mendes, Oscarom nagrađeni redatelj filmova "American Beauty" i "1917", režirat će svoj najambiciozniji projekt dosad - četiri međusobno povezana biografska filma o Beatlesima, potvrdio je Deadline. Filmove će producirati Sony Pictures Entertainment i Neal Street Productions.

Mendes je otkrio da će sve priče biti povezane, a svaki će film biti ispričan iz perspektive jednog od članova Beatlesa - Paula McCartneyja, Johna Lennona, Georgea Harrisona i Ringa Starra. Ovo označava prvi put da su Apple Corps Ltd., živući članovi Beatlesa i obitelji preminulih članova dodijelili autorska prava na glazbu i životne priče poznatih izvođača u svrhu snimanja igranog filma.

"Ovaj projekt proizašao je iz ideje koju je Sam dobio prije godinu dana. Dokaz njegove kreativne briljantnosti i moći uvjeravanja jest činjenica da su ga Paul McCartney, Ringo Starr, Sean Lennon i Olivia Harrison dočekali uz toliko topline i entuzijazma čim je počeo razgovarati s njima", izjavila je Pippa Harris iz kuće Neal Street Productions.

Beatlesi su najutjecajniji i najuspješniji glazbeni sastav svih vremena koji je bio aktivan od 1960. do 1970. godine. U tom desetljeću postigli su više nego ijedan drugi bend u povijesti, a njihova popularnost nadmašila je i neponovljivog Elvisa Presleyja.

Čak i nakon raspada benda, sva četvorica Beatlesa imala su uspješne karijere. McCartney je uz svoju ženu Lindu oformio sastav Wings, Lennon je ostao zapamćen po svom aktivizmu i glazbi koju je stvarao uz Yoko Ono, Harrison je bio dio sastava Traveling Wilburys, koji su činili Bob Dylan, Roy Orbison, Jeff Lynne i Tom Petty, dok je Ringo Starr osnovao bend Ringo Starr and His All-Star Band.

Mendesov ambiciozni projekt još je uvijek u ranim fazama razvoja, ali predviđa se da bi prvi film trebao imati premijeru 2027. godine.

Pročitajte više