Premijera druge sezone Lokija postala najgledanija Marvelova serija na Disneyju+

Screenshot: YouTube

DRUGA sezona Lokija prošlog je tjedna započela s prikazivanjem. Omiljeni lik Marvelovih fanova vratio se na male ekrane kako bi se suočio s posljedicama širenja multiverzuma. Tom Hiddleston vratio se ulozi Lokija, baš kao i Owen Wilson u ulogu Mobiusa, agenta TVA organizacije. Njih dvojica pokušavaju pronaći Sylvie, žensku varijantu Lokija, kako bi spriječili katastrofu koju je prouzrokovala smrt He Who Remainsa u prvoj sezoni.

Druga sezona Lokija bit će emitirana u šest epizoda. Zadnja epizoda na rasporedu je 9. studenog ove godine. Postoje glasine koje govore kako će se Loki nadovezati na buduće MCU filmove poput Deadpoola 3 i Avengers: The Kang Dynastyja, no daleko je to od službene potvrde.

Ipak, ono što je potvrđeno jest broj gledatelja u prva tri dana prikazivanja. Prvu epizodu druge sezone Lokija pogledalo je 10.9 milijuna gledatelja diljem svijeta. Time je serija postala druga najgledanija, kad je u pitanju premijera na Disneyju+ u 2023. godine. Premijera druge sezone je ujedno postala i najgledanija među MCU serijama na spomenutoj platformi.

Veći broj gledatelja jedino je imala premijera treće sezone The Mandaloriana. Premijera nedavno završenog drugog Star Wars projekta Ahsoka imala je gledanost od 14 milijuna ljudi, no u periodu od pet dana.

Usporedbe radi s prethodnim Marvelovim serijama, Secret Invasion u prvih pet dana pogledalo je 994.000 osoba, dok je njih 775.000 bilo na premijeri Ms. Marvel. To su ujedno i najlošije Marvelove serije u MCU-u, ocjenjujemo li ih prema gledanosti.

Prva sezona Lokija bila je također uspješna, stoga nije ni čudo da se isto odrazilo na drugu sezonu. Mnogi zapravo smatraju da je Loki najbolja MCU serija koja je dosad izašla. Prva sezona na Rotten Tomatoesu ima ocjenu 92% kod kritičara i 90% kod publike. Druga sezona, nakon samo jedne epizode, trenutno broji 89% i 94% pozitivnih osvrta.

Pročitajte više