Queen Charlotte: A Bridgerton Story dominira domaćim i svjetskim ljestvicama

Foto: Instagram/Netflix

MINI-SERIJA Queen Charlotte, prednastavak popularnog Bridgertona, trenutno je najgledanija Netflixova serija u Hrvatskoj. Serija je dovela do ponovnog interesa za serijal Bridgerton, koji je gurnuo The Night Agent s petog mjesta na ljestvici popularnosti.

Prednastavak prati mladu kraljicu Charlotte, koju glumi India Amarteifio, dok stariju verziju njenog lika utjelovljuje Golda Rosheuvel. Radnja serije počinje kada Charlotte odlazi u London kako bi se udala za kralja Georgea, kojeg glumi Corey Mylchreest. Iako je na početku nesretna zbog dogovorenog braka, njezina romansa s kraljem Georgeom zauvijek mijenja svijet Bridgertona. Osim kraljevskog para, serija nudi uvid u život mlade lady Danbury, čiju mlađu verziju glumi Arsema Thomas, a stariju Adjoa Andoh.

 

The Hollywood Reporter je naveo da su korisnici Netflixa zasad proveli više od 148 milijuna sati gledajući seriju. Trenutno se nalazi u top 10 najgledanijih Netflixovih serija u čak 91 zemlji, a u 76 zemalja je na prvom mjestu po gledanosti.

Serija je pokupila odlične kritike na portalu Rotten Tomatoes, gdje su joj kritičari dali ocjenu 93%, a gledatelji 85%. "Queen Charlotte: A Bridgerton Story nije toliko slična Bridgertonu - nekako je čak i bolja", napisala je kritičarka Natasha Alvar. Portal Polygon je ovaj prednastavak nazvao "najboljim Bridgertonom dosad".

Izvršna producentica serije je Shonda Rhimes, poznata po radu na Uvodu u anatomiju, a redatelj je Tom Verica. Svemir Bridgertona je inspiriran bestselerima Julie Quinn, koji nastavljaju oduševljavati čitatelje širom svijeta.

Pročitajte više