Quentin Tarantino htio je snimati Zvjezdane staze, ali je odustao iz jednog razloga

Foto: EPA/Screenshot: YouTube/Paramount

U INTERVJUU za Collider, scenarist Mark L. Smith progovorio je o napuštenom filmskom projektu na kojem je radio s Quentinom Tarantinom. 

Tarantino je predstavio ideju za novi film o Zvjezdanim stazama produkcijskoj kući Bad Robot, a Smith, scenarist Povratnika, bio je zadužen za scenarij i ovog filma. Legendarni redatelj poznat je po tome što inače sam piše scenarije, ali ovaj put je tražio scenarista.

Smith je bio skeptičan oko Zvjezdanih staza i nije htio raditi na projektu, ali Tarantinova ideja mu se toliko svidjela da je ipak promijenio mišljenje.

No, nakon što je Smith napisao scenarij, Tarantino je odlučio da ne želi snimati Zvjezdane staze jer nije htio da mu to bude posljednji film. Tarantinovi obožavatelji već su upoznati s redateljevim planom da snimi samo deset filmova prije nego što ode u mirovinu.

Neostvareni film trebao je imati oznaku R

"Sjećam se da smo pričali i da mi je rekao: 'Ako se mogu pomiriti s činjenicom da bi mi Zvjezdane staze mogle biti posljednji film, posljednja stvar na kojoj ću ikada raditi, želim li da se sve tako završi?' Mislim da je to bila prepreka koju nije mogao prijeći, tako da je scenarij i dalje na njegovom stolu", objasnio je Smith.

"Znam da je rekao jako puno lijepih stvari o scenariju. Volio bih da se film ostvari. To je jedna od onih stvari za koje znam da se nikada neće dogoditi. No, to bi bio najbolji film o Zvjezdanim stazama, ne zbog mog scenarija već zbog onoga što je Tarantino htio učiniti s njim", dodao je scenarist. 

Smith nije otkrio detalje radnje, ali bio je uzbuđen oko projekta jer je film trebao biti znatno drukčiji od ostalih filmova u franšizi. Usporedio ga je s Thorom: Ragnarokom i Čuvarima galaksije, jer je na sličan način trebao promijeniti svemir Zvjezdanih staza. Osim toga, trebao je imati oznaku R, što znači da ga ne bi smjela gledati djeca mlađa od 17 godina bez pratnje roditelja.

Tarantino trenutno radi na svom posljednjem filmu nazvanom The Movie Critic. Snimanje filma trebalo je početi u rujnu ove godine, ali je odgođeno jer su glumci štrajkali u to vrijeme. Novi datum produkcije još uvijek je nepoznat.

Pročitajte više