Redatelj i producent novog Spider-Mana otkrili originalni završetak filma

Screenshot: YouTube

SPIDER-MAN: Putovanje kroz Spider-svijet izašao je prije četiri mjeseca. Drugi dio trilogije animiranih filmova o Milesu Moralesu oduševio je i kritičare i fanove. Film je pokupio same pohvale i mnogi ga smatraju najboljim filmom o Spider-Manu.

SPOILER ALERT! Ovaj tekst sadrži spojlere. Ako niste gledali film Spider-Man: Putovanje kroz Spider-svijet, nemojte čitati dalje!

Spider-Man: Putovanje kroz Spider-svijet završava tako što Gwen Stacy okupi Spider-ekipu kako bi krenuli spasiti Milesa Moralesa. Miles je ostao zarobljen u alternativnom svemiru, gdje je njegov lik postao Prowler. Ujak mu je živ, no otac mu je umro.

Jedan od redatelja filma Justin K. Thompson i producent Christopher Miller dali su intervju za časopis Empire. Između ostalog, osvrnuli su se na završetak filma priznavši da je kraj promijenjen kako bi priča gledateljima dala nadu. Promjena se dogodila u završnom stadiju produkcije nakon što je sve već bilo pri kraju.

 

"Bio sam zabrinut do šest tjedana prije završetka filma i tada smo to dodali. Film je ispao bezveze na kraju i to je baš bilo šteta. Hvala Bogu, imali smo projekciju i uspjeli smo osmisliti način kako da skupimo sve te likove zajedno i vratimo Spota, jer se on inače nije pojavio, te da prikažemo Rio i Jeffa i sve likove", rekao je Thompson.

"Naučili smo lekciju koju je naučio Imperij uzvraća udarac. Taj film je prvotno završio nakon velikog zapleta i otmice Hana Sola. Nisu imali scenu gdje Luke dobije novu šaku i zatim svi zajedno gledaju u zvijezde. To su ispravili tijekom ponovnog snimanja jer su htjeli dodati nadu za sljedeći film. Mi smo naučili tu lekciju. Film je prvo završio tako što je Miles zarobljen u alternativnoj dimenziji, gdje se upoznao s alternativnim sobom. No publika je zaista trebala taj osjećaj nade. Da je pomoć na putu. Nešto će smisliti. Da smo bili pametni, mogli smo to shvatiti puno ranije", dodao je Miller.

Pročitajte više