Redatelj Igri gladi žali zbog ove odluke u filmovima

Screenshot: YouTube

IZ FILMSKE franšize Igre gladi s Jennifer Lawrence u glavnoj ulozi proizašla su četiri filma od 2012. do 2015. godine. Igre gladi tako su postale inspiracija za buduće projekte čija je tema bila tinejdžerska buna u distopijskom svijetu. Treći dio bio je podijeljen na dva dijela, u maniri filmske adaptacije sedme knjige Harryja Pottera, a sve kako bi se pokušalo što više zaraditi na filmovima.

Igre gladi: Šojka rugalica 1. dio izašao je 2014. godine, dok je 2. dio stigao u kina godinu kasnije. Oba filma lošije su prihvaćena od prethodnika, što govori i ocjena na Rotten Tomatoesu.

Prvi dio ima 70% ocjena kritičara i 71% publike, dok je kod drugog omjer 70 naprema 66%. Igre gladi stoje na 84% i 81%, a Igre gladi: Plamen imaju 90% i 89% pozitivnih osvrta. Redatelj Francis Lawrence u intervjuu za časopis People prisjetio se i otkrio što misli o tome da se treći dio podijeli u dva filma.

"Žalim zbog toga. Stvarno žalim. Nisam siguran da svi to osjećaju, ali ja osjećam. Ono što sam shvatio, kad sam vidio reakcije kritičara i publike na podjelu, jest da je to djelovalo frustrirajuće. I to mogu shvatiti", priznao je redatelj.

"Mislim da nije bilo fer pustiti ljude da čekaju. To nismo trebali napraviti", dodao je za kraj.

Pročitajte više