Redateljica Matrixa radi na novom filmu, evo o čemu je riječ

Screenshot: YouTube/Netflix

LILLY Wachowski, jedna od redateljica filma The Matrix, radi na svom prvom solo projektu. Prema Collideru, Wachowski će režirati film nazvan Trash Mountain, u kojem će glavnu ulogu igrati Caleb Hearon. Film producira Colin Trevorrow, koji je režirao filmove Jurassic World i Safety Not Guaranteed.

Scenarij za film napisali su Hearon i Ruby Caster. Priča prati homoseksualnog muškarca u dvadesetima koji iz Chicaga odlazi u ruralni Missouri nakon smrti svog oca. Njegov otac je kroz život skupljao razne predmete, od kojih su neki vrijedni, a neki ne, i trebalo bi ih razvrstati.

Trash Mountain prvi je dugometražni film na kojem će Lilly Wachowski raditi bez svoje sestre Lane, s kojom je režirala prva tri filma franšize Matrix. Posljednji film na kojem su sestre Wachowski radile zajedno bio je Jupiter Ascending iz 2015. godine. Lana Wachowski u međuvremenu je snimila The Matrix Resurrections iz 2021. godine, dok je Lilly radila na Showtimeovoj seriji Work in Progress. Work in Progress ima 100% na Rotten Tomatoesu.

Caleb Hearon je komičarska zvijezda u usponu

"Kada mi je moj prijatelj Caleb Hearon poslao Trash Mountain, odmah sam se bacila na režiranje projekta. Tako je lijep, tužan i smiješan! Reprezentacija queer ljudi je vitalna u ovom trenutku jer nas potiskuju na margine. Naši divni scenaristi, Caleb i Riby, svjetlo su u ovoj prokletoj tami", rekla je Lilly Wachowski za Collider.

"Caleb, Hearon i Ruby Caster su stvarno jedinstveni, a Lilly Wachowski je živa legenda. Neizmjerno sam sretan što ih mogu zvati suradnicima i prijateljima", dodao je Trevorrow.

Glavni glumac nadolazećeg filma, Caleb Hearon, trenutno je zvijezda u usponu u svijetu komedije. Na Netflixu radi kao scenarist na seriji Human Resources. Časopis Variety svrstao ga je među najbolje komičare 2020. godine.

Hearon i Wachowski surađivali su na seriji Work in Progress, gdje se Hearon pojavio u gostujućoj ulozi. Isto tako, glumio je u seriji Fargo i u spotu Silk Chiffon grupe MUNA. Trenutno ima nastupe po SAD-u, a među njegovom publikom našle su se zvijezde Florence Pugh i Dan Levy.
 

Pročitajte više