Reese Witherspoon radi na spin-offu jednog od svojih najpopularnijih filmova

Screenshot: YouTube/MGM

REESE Witherspoon i studio Amazon MGM rade na seriji Plavuša s Harvarda (Legally Blonde), koja će biti spin-off istoimene kultne komedije iz 2001. godine, piše IndieWire.

Radnja nadolazeće serije još nije otkrivena, ali poznato je da će serija proširiti svemir i likove popularnog filmskog serijala. Witherspoon će na seriji raditi kao producentica.

Witherspoon je u filmu utjelovila Elle Woods, popularnu studenticu koja je u vezi s Warnerom Huntingtonom, nasljednikom ugledne obitelji čiji se članovi bave politikom. Nakon što Warner prekine vezu jer vjeruje da Elle nije dovoljno ozbiljna da bi bila žena političara, mlada studentica odluči upisati pravo na Sveučilištu Harvard kako bi mu dokazala da je inteligentna.

Elle se na Harvardu bori s brojnim predrasudama protiv plavuša i istovremeno postaje jedna od najboljih studentica na godini, zbog čega joj ugledni profesor nudi praksu u svom odvjetničkom timu. Elle i njezini kolege moraju obraniti ženu optuženu za ubojstvo svog 30 godina starijeg muža.

Komedija Plavuša s Harvarda bila je veliki komercijalni i kritički uspjeh, a dvije godine nakon premijere dobila je svoj prvi nastavak, Plavuša uzvraća udarac. U svibnju 2020. godine potvrđeno je da će serijal dobiti i treći film, čiji scenarij će napisati Mindy Kaling i Dan Goor. No, Amazon nije otkrio planira li i dalje snimiti Plavušu s Harvarda 3.

Nadolazeću seriju pišu i produciraju Josh Schwartz i Stephanie Savage, koji su radili na seriji Tračerica (Gossip Girl). Izvršni producenti serije su Witherspoon, Lauren Neustadter i Marc Platt.

Pročitajte više