Rolling Stone: Ovo su najbolji horor filmovi 2023. godine

Screenshot: Youtube

Rolling Stone je objavio popis najboljih horora 2023. godine, a ovo je deset filmova koji su se našli na njemu.

10. Knock at the Cabin

Obitelj je talac kulta koji možda ima trag o stvarnom sudnjem danu. Film počinje u kolibi u šumi, u kojoj kult zahtijeva od obitelji da spriječi apokalipsu. S ograničenim pristupom vanjskom svijetu, obitelj mora odlučiti u što vjeruje i pokušati zaustaviti kraj svijeta.

9. Godzilla Minus One

Japanci se nalaze u procesu oporavka od posljedica Drugog svjetskog rata, a pred njima je nova opasnost. U njihovu svijetu pojavila se Godzilla. Japanski narod morat će se suočiti s novim čudovištem kako bi preživio teror koji ono donosi.

 

8. Huesera: The Bone Woman

Dugometražni film redateljice Michelle Garze Cervere jedan je od najviše uznemirujućih na ovom popisu. Mlada žena po imenu Valeria (Natalia Solián) istovremeno je uzbuđena i strepi što će postati majka. Počinju joj se ukazivati bezlične žene koje nalikuju paucima. Valeria ima osjećaj da je vrebaju i nada se da će njezina tjeskoba nestati kad rodi. Međutim, pokazalo se da nije tako.

7. The Last Voyage of the Demeter

Radnja prati osuđenu posadu trgovačkog broda Demeter, koju predvodi kapetan Elliot (Liam Cunningham). Oni pokušavaju preživjeti podmuklo oceansko putovanje od Transilvanije do Londona dok ih uhodi legendarni vampir poznat kao Drakula (Javier Botet). Dok se čudne stvari počinju događati oko broda, posada počinje pretraživati teret i pronalazi "slijepog putnika", koji ih upozorava na nezemaljski entitet od kojeg moraju pobjeći.

6. El Conde

Film prikazuje čileanskog diktatora Augusta Pinocheta kao 250-godišnjeg vampira koji traži smrt. Postupno gubi volju za životom zabrinjavajući svoju suprugu Luciju i dugogodišnjeg batlera Fjodora, bijelog Rusa kojeg je Pinochet ugrizao i pretvorio u vampira. Fjodor oblači Augustovu vojnu uniformu i kreće u jeziv ubilački pohod kako bi pronašao i progutao ljudska srca u Santiagu.

 

5. Infinity Pool

Infinity Pool je znanstveno-fantastični horor film iz 2023. koji je napisao i režirao Brandon Cronenberg. Film prati spisatelja Jamesa Fostera (Alexander Skarsgard) i njegovu suprugu Em (Cleopatra Coleman), koji nakon nesreće na odmoru otkrivaju mračnu kulturu fiktivne države Li Tolqe, smještene na izoliranom otoku.

4. Enys Men

Ovaj film je priča o ženi poznatoj kao Volonterka (Mary Woodvine), koja polako gubi razum. Prikazuje kako izoliranost može uništiti razum čak i najstabilnijih ljudi. Film je poganska priča o duhovima koja uranja u nasljeđe Britanije i otkriva kako krajolik može upiti traumu, tragediju, tugu, nasilje i gubitak nevinosti.

3. No One Will Save You

U ovom filmu Kaitlyn Dever glumi mladu ženu koja živi sama i izbjegava lokalno stanovništvo. Sumnja da se nešto čudno događa u njezinu malom gradu. Ispostavlja se da nije bila u krivu.

2. When Evil Lurks

Ovaj zastrašujući film argentinskog redatelja Demiána Rugne ostavio je gledatelje u šoku. Radnja se vrti oko braće i njihova prijatelja koji naiđu na tijelo opsjednuto demonima te ga odluče eliminirati kako bi spriječili širenje infekcije selom. Međutim, ovaj se zadatak pokazao mnogo zahtjevnijim nego što su u početku očekivali. Film okreće želudac i kida živce na najbolji mogući način.

1. Skinamarink

Četverogodišnji dječak (Lucas Paul) nađe se naizgled sam u svojoj kući kasno navečer. Njegova majka, otac i starija sestra nestaju jedan po jedan, a s njima nestaju i vrata, prozori i drugi predmeti u kući. Neobične slike lutaka i stolaca pričvršćenih za strop sugeriraju da dolazi nešto opasno.

Pročitajte više