Ryan Reynolds otkrio svoju najdražu ulogu (ne, nije riječ o Deadpoolu)

Screenshot: Youtube/20th Century Fox

KADA netko spomene Ryana Reynoldsa, većina nas odmah pomisli na Marvelovog sarkastičnog antijunaka Deadpoola, kojeg Reynolds glumi od 2016. godine, ili na filmski promašaj Green Lantern. Iako je Reynolds strastven oko filmova o Deadpoolu, na jednoj objavi na X-u/Twitteru otkrio je da mu je najdraži film bio akcijska komedija Free Guy iz 2021. godine. 

Redatelj i producent komedije Free Guy je Shawn Levy, najpoznatiji po filmu Noć u muzeju. Kada je pročitao prvi scenarij, koji su pisali Matt Lieberman i Zak Penn, Levy je odbio raditi na filmu i odlučio se posvetiti adaptaciji videoigre Uncharted. No nakon što je upoznao Ryana Reynoldsa, Levy je napustio svoj prijašnji projekt i posvetio se akcijskoj komediji. 

"Ovo mi je najdraži film na kojem sam ikad radio. Jako je zabavan", napisao je Reynolds o filmu.

 

Free Guy je priča o bankovnom službeniku Guyu (Reynolds), koji živi u virtualnom svijetu popularne videoigre Free City i nije svjestan da je jedan od NPC-jeva (likovi kojima igrači ne mogu upravljati). Avatari igrača Free Cityja razlikuju se od NPC-jeva po sunčanim naočalama koje nose kada se međusobno bore i stvaraju kaos po gradu.

Nakon što Guy slučajno upozna avatara programerke Millie (Jodie Comer), počinje razvijati svijest i ponašati se kao jedan od igrača, što dovodi do toga da ga developeri žele izbaciti iz igre jer misle da je haker. 

Osim Reynoldsa i Comer, u filmu su glumili Lil Rel Howery, Utkarsh Ambudkar, Joe Keery i Taika Waititi. 

Free Guy je impresionirao kritičare i publiku, zaradio je više od 330 milijuna dolara, a imao je budžet između 100 i 125 milijuna dolara. Film je nominiran za Oscara u kategoriji najboljih vizualnih efekata. 

Pročitajte više