Scarlett Johansson je umalo odustala od glume. Razlog bi vas mogao iznenaditi

Foto: EPA

SCARLETT Johansson je priznala da je skoro odustala od glume nakon što je izgubila ulogu iz snova, koja je pripala Sandri Bullock.

38-godišnja glumica je u novom intervjuu otvoreno govorila o borbi s osjećajem nesigurnosti, nakon što je odbijena za velike uloge na koje se prijavila, piše Daily Mail.

Nakon što je ostala bez uloge Marvelove Crne udovice, koja je prvotno ponuđena glumici Emily Blunt, Scarlett je ispričala kako se osjećala beznačajno. Pogodilo ju je i kad nije dobila ulogu u filmu Gravitacija, u kojem su glumili George Clooney i Sandra Bullock. 

"Odbili su me kad su bile u pitanju dvije uloge - prva je bila Iron Man 2, a druga je bila Gravitacija Alfonsa Cuaróna, toliko sam željela tu ulogu. To je bila kap koja je prelila čašu. Osjećala sam se vrlo frustrirano i beznadno. Pitala sam se radim li pravi posao", rekla je Johansson. 

U međuvremenu se glumica počela pitati ispunjavaju li je uloge koje joj se nude. Nakon njenog uspjeha u filmu Izgubljeni u prijevodu, počela je dobivati uloge zanosnih plavuša, a to je upravo ono što je htjela izbjeći.

"Nudili su mi poslove s kojima nisam bila sretna. Mislim da su mi ponudili svaki mogući scenarij za filmove o Marilyn Monroe", dodala je glumica naglasivši kako se bojala da je to kraj njenog kreativnog puta.

Sreća joj se osmjehnula kada je Emily Blunt bila prisiljena odustati od Iron Mana 2 zbog ugovornih obveza s Foxom, nakon čega joj je Marvel ponovno ponudio ulogu Crne udovice, Natashe Romanoff. Fanovi danas ne mogu zamisliti nikoga drugoga u toj ulozi. 

Iako njena uloga u tom filmu nije bila velika, glumici je otvorila put za druge prilike. Glumica je naglasila kako taj film nije bio napisan za njen lik, ali je imala priliku pokazati potencijal za ono što bi njen lik mogao biti, zbog čega je Crna udovica uspjela rasti u narednim filmovima franšize.

Johansson je uspjela ostaviti trag i na kazališnim daskama, nakon što je dobila ulogu u brodvejskoj predstavi A View from the Bridge, koju je napisao Arthur Miller. Glumica je naglasila da su joj i filmovi Ispod kože i Ona donijeli kreativni i umjetnički rast.

Johansson glumi filmsku ikonu iz 1950-ih u nadolazećem filmu Asteroid City, redatelja Wesa Andersona, uz Toma Hanksa, Margot Robbie i Mayu Hawke.

Pročitajte više