Scarlett Johansson se prisjetila bizarne audicije za znanstveno-fantastični film

Foto: EPA

JEDNA od najpoznatijih glumica današnjice Scarlett Johansson u nedavnom se intervjuu za Entertainment Tonight prisjetila bizarnih audicija kroz koje je prolazila u početku karijere. Među njima se našla i audicija za film Gravity iz 2013. godine, redatelja Alfonsa Cuaróna.  

"Radila sam probnu snimku za film Gravity, u kojem je Sandra Bullock fantastična, ali morala sam nositi svemirsko odijelo i pretvarati se da lebdim u svemiru, iako sam samo sjedila na stolici s kacigom na glavi", prisjetila se Johansson.

Screenshot: YouTube/Warner Bros.

Gravity je vizualno očaravajući znanstveno-fantastični triler, koji je zaradio preko 720 milijuna dolara širom svijeta, a smatra se jednim od najboljih Cuarónovih filmova. Film je osvojio čak 7 Oscara, među kojima je i onaj za najboljeg redatelja, a Sandra Bullock, koja je dobila ulogu za koju se natjecala i Johansson, također je bila nominirana za najbolju glumicu.

Osim gubitka uloge u Gravityju, Johansson je u intervjuu za Variety ranije ove godine otvoreno govorila i kako je izgubila ulogu Crne udovice u Iron Manu 2, koju je prvotno trebala igrati Emily Blunt. Kada je Blunt morala odustati zbog problema s rasporedom, Johansson je dobila drugu priliku i ostavila je nezaboravan dojam kao Crna udovica.

Gubitak ovih uloga je skoro doveo do toga da Johansson odustane od glumačke karijere. "Osjećala sam se jako frustrirano i beznačajno. Pitala sam se: 'Radim li pravi posao?'" izjavila je glumica.

Johansson trenutno promovira film Asteroid City, redatelja Wesa Andersona, u kojem igra glavnu ulogu. Asteroid City dolazi u kina 23. lipnja.

Pročitajte više