Scenarist Dine radi na američkoj verziji Krune, evo o čemu je riječ

Foto: Profimedia

SLAVNI scenarist Eric Roth u nedavnom je intervjuu otkrio da radi na seriji o obitelji Kennedy, za koju vjeruje da će postati američka verzija Netflixove hit serije Kruna (The Crown), donosi CBR. 

Roth je tijekom intervjua u podcastu Script Apart rekao da trenutno radi na dva ili tri projekta, među kojima je i Netflixova serija o JFK-u, koju je prošli mjesec najavio časopis Variety. 

"Da, napisao sam jednu verziju pilot-epizode", rekao je Roth. "Nadamo se da ćemo napraviti verziju Krune, ali s obitelji Kennedy, naročito s Johnom. Ja sam napisao jednu verziju, a sada se samo bavim bilješkama. Ljudi se s nekim stvarima slažu, s nekima ne. Ne znam hoću li napisati išta osim pilot-epizode. Možda napišem još jednu epizodu. Mislim da će ovo biti divna serija."

Serija je bazirana na poznatoj biografiji

Serija o obitelji Kennedy bit će bazirana na biografiji Fredrika Logevalla, JFK: Coming of Age in The American Century, 1917.-1956., koja prikazuje povijest obitelji Kennedy, djetinjstvo Johna F. Kennedyja i njegov politički uspon. Logevall planira napisati još jednu knjigu, koja će opisivati smrt bivšeg američkog predsjednika i njegovu ostavštinu.

"Ta knjiga puna je iznenađenja", dodao je Roth. "Prikazuje divnu povijest obitelji Kennedy od 1915., pa sve do 60-ih. To je dobro promišljena, eruditska knjiga. Ima taj elegantan osjećaj koji podsjeća na genij Petera Morgana, vidljiv u Kruni."

"Ja se ne pretvaram da sam on, ali pokušavam oponašati, kako kažu, njegovu eleganciju, njegov pogled na povijest i način na koji piše… Koliko ja znam, on je dobar pisac", izjavio je Roth o tvorcu Krune Peteru Morganu.

Roth je jedan od najuspješnijih holivudskih scenarista današnjeg doba. Osvojio je Oscara za svoj rad na Forrestu Gumpu, a od tada je dobio čak šest nominacija za prestižnu nagradu Akademije filmskih umjetnosti i znanosti. Najnoviji filmovi na kojima je radio su Dina, redatelja Denisa Villeneuvea, i Ubojice cvjetnog mjeseca, koji je režirao Martin Scorsese.

Pročitajte više