Serija The Last of Us druga je najgledanija premijera na HBO-u u zadnjih 13 godina

Foto: Press

SERIJA The Last of Us, adaptacija kultne videoigre, premijerno je prikazana u nedjelju, 15. siječnja na HBO-u. Serija je odmah postigla odlične rezultate te je postala druga najgledanija premijera u posljednjih 13 godina na ovoj streaming platformi.

Prema podacima Warner Bros. Discoveryja, prva epizoda serije imala je 4.7 milijuna gledatelja putem HBO kanala i streaming kanala HBO Max. Premijera serije Carstvo poroka 2010. godine, koja je objavljena prije nego što je lansirana streaming platforma HBO Max te prije nego što su njezini prethodnici HBO Go i HBO Now bili rasprostranjeni diljem svijeta.

Zmajeva kuća jedina gledanija

Jedina serija koja je imala više gledatelja u zadnjih 13 godina bila je Zmajeva kuća. Premijeru te serije prošlog ljeta gledalo je gotovo 10 milijuna gledatelja, a Igru prijestolja 4.2 milijuna gledatelja 2011. godine.

Tjedni brojevi za The Last of Us bili su duplo veći od druge sezone Euforije, velikog HBO-ovog hita. HBO napominje da "gledanost The Last of Us nedjeljom navečer obično predstavlja 20%-40% ukupne bruto publike serije po epizodi" te se očekuje da će gledanost serije još rasti.

 

"Oduševljeni smo što obožavatelji serije i igre doživljavaju ovu kultnu priču na novi način i zahvaljujemo im što su nam pomogli da bude uspješna", rekao je Casey Bloys, predsjednik i izvršni direktor HBO & HBO Max Contenta.

"Čestitam Craigu, Neilu i briljantnoj glumačkoj postavi te ekipi koja je neumorno radila kako bi oživjeli ovu seriju. Radujemo se što će fanovi diljem svijeta uživati u ostatku sezone", dodao je. 

Svake nedjelje nova epizoda

"Naš fokus je bio jednostavno napraviti najbolju moguću adaptaciju, a ne popularnu priču za što veću publiku. Presretni smo kad vidimo koliko je obožavatelja, i starih i novih, prihvatilo The Last of Us u svoje domove i svoja srca", kažu izvršni producenti Craig Mazin i Neil Druckmann.

Nove epizode serije The Last of Us premijerno se prikazuju nedjeljom u 21 sat na HBO-u i HBO Maxu, sve do finalne epizode 12. ožujka. Glavne uloge imaju Pedro Pascal i Bella Ramsey.

Pročitajte više