Slavna voditeljica otkrila mizernu plaću koju je dobila za Boju purpura

Screenshot: YouTube

OPRU WINFREY mnogi znaju kao televizijsku voditeljicu, no ona se okušala i u glumi. Jedan od najpoznatijih filmova u kojima se pojavila je Boja purpura iz 1985. godine. Riječ je o filmu koji prati mladu tinejdžericu Celie koja pokušava živjeti život Afroamerikanke tijekom ranih 1900-ih godina na jugu SAD-a. Osim Winfrey, u filmu se pojavljuju još Whoopi Goldberg, Danny Glover, Margaret Avery, Akosua Busia i Laurence Fishburne.

Redatelj je legendarni Steven Spielberg, dok su scenarij potpisali Menno Meyjes i Alice Walker. Film na IMDb-ju ima vrlo dobru ocjenu - 7.7. Bio je bio nominiran za čak 11 Oscara, ali nije osvojio ni jedan zlatni kipić. Između ostalog, Winfrey je bila nominirana za najbolju sporednu glumicu.

Unatoč odličnim kritikama, popularnosti filma i ozbiljnoj glumačkoj postavi, Winfrey je dobila šokantno nizak honorar za Boju purpura.

"Ponudili su mi samo 35.000 dolara da budem u filmu. To je najboljih 35.000 dolara koje sam zaradila. Film me promijenio i naučio me mnogo toga. I Bog me naučio da se ne predajem, to je bila velika lekcija za mene", rekla je 69-godišnjakinja za časopis Essence.

Pročitajte više