Steven Spielberg je ovu filmsku zvijezdu nazvao najboljim glumcem na svijetu

Foto: EPA

STEVEN Spielberg je u svojoj dugogodišnjoj karijeri surađivao s brojnim velikanima filmske industrije, od Toma Hanksa do Harrisona Forda, a neki od njih su se proslavili upravo zbog uloga u Spielbergovim filmovima. Unatoč suradnji s najvećim talentima koje Hollywood može ponuditi, redatelj je posebno cijenio engleskog glumačkog velikana Petea Postlethwaitea.

Foto: EPA

Postlethwaite je sa Spielbergom surađivao u The Lost World: Jurassic Park iz 1997. godine, drugom filmu u franšizi Jurassic Park. Postlethwaitea, koji je preminuo 2011. u 64. godini, danas najbolje znamo po filmovima Distant Voices, Still Lives, In the Name of the Father i The Usual Suspects. Spielberg je za njega tijekom jednog intervjua rekao da je "najbolji glumac na svijetu", piše Far Out Magazine.  

Britanska glumica Julie Walters, koja je 70-ih godina prošlog stoljeća bila u vezi s Postlethwaiteom, složila se sa Spielbergom, a Postlethwaitea je opisala kao "najuzbudljivijeg i najzanimljivijeg glumca svoje generacije". 

Glumac, rođen u radničkoj obitelji u Warringtonu, pohađao je kazališnu školu Bristol Old Vic, koju su kasnije pohađali velikani poput Daniela Day-Lewisa i Olivije Colman. Day-Lewis je izjavio da su studenti odlazili u kazalište upravo zbog Postlethwaitea. 

"Volio bih da je još s nama", rekao je Day-Lewis nedugo nakon Postlethwaiteove smrti. "Kada su u pitanju najbolji britanski glumci, ako Pete nije na samom vrhu ljestvice, onda je jako blizu vrha."

Pročitajte više