Steven Spielberg se ne ponosi ovim filmom, evo i zašto

Foto: EPA/Screenshot: YouTube/Paramount

IAKO se danas smatra jednim od najuspješnijih redatelja koji su ikada živjeli, Steven Spielberg iza sebe ima filmove zbog kojih i danas žali.

Unatoč činjenici da je radio na hororima Ralje (Jaws) i Poltergeist, Spielberg vjeruje da je drugi film u serijalu Indiana Jones, Indiana Jones i ukleti hram (Indiana Jones and the Temple of Doom), premračan i ne ponosi se njime. Scenarij za film napisao je njegov prijatelj i suradnik George Lucas.

Ukleti hram je prednastavak koji se događa godinu dana prije Otimača izgubljenog kovčega. Radnja prati Indianu Jonesa (Harrison Ford), dječaka Kratkog (Ke Huy Quan) i pjevačicu Willie Scott (Kate Capshaw). Nakon obračuna s kriminalcima Indy i njegovi prijatelji zapnu u zabačenom indijskom selu, gdje ih stanovnici mole za pomoć.

Naime, opasni kultisti ukrali su njihov sveti kamen i otimaju im djecu. Indy odlazi do palače u kojoj se nalaze oteta djeca, ali tamo doznaje da se ispod palače nalazi hram u kojem kultisti prinose ljudske žrtve.

 

Redatelj nije bio zadovoljan filmom

"Nisam bio zadovoljan Ukletim hramom. Bio je premračan, previše tajnovit, previše zastrašujući. Mislim da je bio strašniji od Poltergeista", izjavio je Spielberg, navodi LADbible.

"U Ukletom hramu nema ni zrnca mojih osjećaja. Problem kod snimanja nastavaka je to što ne možete zadovoljiti svakoga", dodao je. "Ako gledateljima date isti film s drugačijim scenama, pitaju vas zašto niste bili originalniji. No, ako im date istog lika u još jednoj fantastičnoj avanturi, ali promijenite atmosferu, postoji šansa da ćete razočarati dio publike koji je htio vidjeti kopiju prvog filma, ali s drugom djevojkom i drugim negativcem."

No, snimanje filma ostalo mu je u pozitivnom sjećanju jer je na setu upoznao svoju buduću ženu Kate Capshaw.

"Ukleti hram mi je najgori film u trilogiji. Kad pogledam unatrag, mislim si: 'Najbolja stvar koju sam izvukao iz svega je činjenica da sam upoznao Kate Capshaw'", izjavio je poznati oskarovac.

Indiana Jones i ukleti hram u Hrvatskoj je dostupan na streaming-servisu SkyShowtime.

Pročitajte više