Stižu neke jako fora serije na streaming servise. Evo popisa

Foto: Press

SERIJE nikada ne prestaju pristizati i ne postoji vrijeme suše pa ćemo i ovog ljeta imati prilike pogledati neke novitete od kojih mnogi izgledaju obećavajuće.

Izabrali smo nekoliko najzanimljivijih, a vi provjerite ima li među njima nekih koje vas zanimaju.

Dark Matter (Apple TV+)

 

Blake Crouch, čovjek koji je stvorio serije kao što su Recursion, Wayward Pines i Upgrade, došao je s novim projektom, a ovog se puta radi o SF-u s Joelom Edgertonom i Jennifer Connelly u glavnim ulogama. Radnja prati fizičara iz Chicaga koji se odjednom nađe u alternativnoj verziji svog života i pokušava učiniti sve kako bi alternativnu verziju sebe spriječio da naudi njegovoj obitelji.

Presumed Innocent (Apple TV+)

Apple TV ubacio je u višu brzinu jer ima još jedan ambiciozni projekt. Iza ovog stoji veteran David E. Kelley, koji je prema istoimenom romanu Scotta Turowa snimio seriju o tužitelju koji postaje glavni osumnjičeni u slučaju ubojstva jednog od njegovih kolega. U glavnim ulogama su Jake Gyllenhaal i Ruth Negga.

Clipped (Hulu)

 

Sportska drama prati aferu koja je zadesila NBA nakon što su isplivale snimke rasističkih izjava vlasnika LA Clippersa Donalda Sterlinga. Ipak, serija prvenstveno prati disfunkcionalnu organizaciju i načine kako je snimka pogodila plejadu likova koji timu pokušavaju osigurati pobjedu. Laurence Fishburne, Jacki Weaver, Ed O'Neill i Cleopatra Coleman samo su neki od glumaca u glavnim ulogama. 

The GOAT (Prime)

Tehnički, ovo je samo još jedan od američkih realityja, ali s dvije razlike. Prva, najveće reality zvijezde natječu se za titulu "najveće reality zvijezde na svijetu" (i novčanu nagradu, što ima više smisla od titule), a kao drugo, seriju vodi Daniel Tosh pa postoji šansa da će biti smiješna.

Eric (Netflix)

 

Abi Morgan, koja iza sebe ima rad na serijama i filmovima kao što su The Hour, River, The Split, The Iron Lady i Shame, a novi projekt je triler o ocu koji nakon što mu nestane sin utjehu pronađe u Ericu, čudovištu koje živi ispod kreveta njegova sina. U glavnim su ulogama Benedict Cumberbatch i Gaby Hoffmann.

The Acolyte (Disney+)

Ako ste pomislili da će vam ove godine usfaliti Star Wars sadržaja, ne brinite, stiže serija koja se bavi "mračnim tajnama i moćima mračne strane u posljednjim danima Republike". Ako pratite SW, ova vam rečenica vjerojatno nešto znači, ali ako ne, zrnce utjehe pruža činjenica da su serije ponekad puno bolje od filmova koji su se pojavili posljednjih 20+ godina.

Bodkin (Netflix)

 

Simpatična crna komedija o skupini podcastera koji dolaze u malo irsko mjesto kako bi istražili nestanak troje stranaca. Očekivano, kad malo zagrebu površinu, prava istina puno je nevjerojatnija od bilo čega što su mogli zamisliti.

The Big Cigar (Apple TV+)

Još jedna serija hiperproduktivnog Apple TV-a, koji će u svoj katalog uvrstiti još jednu seriju koja vjerojatno valja, ali pogledat će je rijetki. Ovo je drama o životu osnivača Crnih pantera Hueyju P. Newtonu i njegovom bijegu na Kubu nakon što ga optuže za ubojstvo i Bertu Schneideru, holivudskom producentu koji mu u tome pomaže.

Those About to Die (Peacock)

 

Roland Emmerich, majstor trashy filmova katastrofe, svojevremeno je bio glavni kandidat za režiju Gladijatora, ali taj mu je posao na kraju preuzeo Ridley Scott, snimivši Oscarima nagrađen povijesni spektakl koji mnogi i danas smatraju najboljim u žanru.

Ovo je Emmerichov pokušaj da se iskupi, a serija istražuje "stranu Rima o kojoj se nije često pričalo" i prljavom poslu zabavljanja masa. U glavnim su ulogama glumci toliko nepoznati da je na naslovnici Anthony Hopkins koji se u seriji vjerojatno pojavljuje na samo pet minuta (nije čak ni na prvoj stranici IMDB-ja, već morate dublje zaroniti da biste uopće pronašli u kojoj je Hopkins ulozi).

No, HBO-ov Rim bio je apsolutno remek-djelo, a Emmerich zna biti nevjerojatno zabavan. Ako ovo bude samo približno dobro i zabavno, bit će odlično. Jedini problem? Emitira se na Peacocku. No, postoje načini.

Pročitajte više