Švedska miniserija jedna je od najgledanijih, ljudi pišu: Jako dobra, ali tužna

Screenshot: Youtube

Kako izgleda pravda za djecu koja počine zločine u društvu koje ih nije zaštitilo? Tko je zapravo kriv? Švedska miniserija U tvojim rukama (Deliver Me), u režiji Anne Zackrisson, istražuje kako se zajednica nosi s neizrecivom tragedijom uzrokovanom nasiljem bandi. U glavnim ulogama su Olle Strand i Yasir Hassan, a radnja se temelji na romanu Malin Persson Giolito.

Tinejdžeri Dogge (Olle Strand) i Billy (Yasir Hassan) su najbolji prijatelji, iako se čini da su iz različitih svjetova. Dogge živi privilegiranim životom, ali ovisnost njegovih roditelja dovela je do zanemarivanja. S druge strane, Billy odrasta u financijski oskudnom, ali sigurnom domu, punom ljubavi.

 

Iako im prijateljstvo osigurava stabilnost u njihovim kaotičnim mladim životima, osjetljivi su na sile koje ne mogu kontrolirati - poput aktivnosti bandi koje muče njihov grad. Nakon što ih regrutira nemilosrdni kriminalac, Mehdi (Solomon Njie), Dogge i Billy postaju trgovci drogom. No, kad Billy kasnije pokuša prekinuti veze s bandom, nađe se u zamci - i on i Dogge suoče se licem u lice s nasiljem.

Serija je nedavno stigla na Netflix i već je na sedmom mjestu najgledanijih. Gledatelji tvrde da je "jako dobra, ali tužna."

"Super serija s odličnim zapletom", "Vrhunska serija, ali tužna", "Uživala sam, iako je tužna", "Ovo je stvarni problem s kojim se suočavamo u Švedskoj. Vrlo autentična serija", neki su od komentara u Facebook grupi Netflix Bangers.

Pročitajte više