Svidjela vam se Netflixova serija o Aleksandru Velikom? Onda pogledajte i ove filmove

Screenshot: Youtube

Alexander: The Making of a God nova je Netflixova serija koja prikazuje život i uspon Aleksandra Velikog. U Hrvatskoj je u top 10 najgledanijih serija, što znači da je zaintrigirala publiku.

Ako ste pogledali ovu seriju i sada žudite za više sadržaja o grčkoj povijesti, možete nabaviti videoigru Assassin’s Creed: Odyssey ili se baciti na filmove koje smo popisali u nastavku.

In the Footsteps of Alexander the Great (1998.)

U BBC-jevom dokumentarcu iz 1998., poznati britanski povjesničar Michael Wood pripovijeda o pohodima Aleksandra Velikog. Počevši od planova 21-godišnjeg Aleksandra da sruši Perzijsko Carstvo, dokumentarac prvenstveno prati osvajačev put od Makedonije do Turske, Babilona i Mezopotamije.

Ovaj je dokumentarni film nezaobilazan za sve koji žele saznati više o jednom od najvećih stratega i ratnika u povijesti.

Troy (2004.)

U ovom epu Wolfganga Petersena iz 2004. Brad Pitt utjelovio je legendarnog Ahila, Eric Bana Hektora, a Orlando Bloom i Diane Kruger igraju tragične ljubavnike Parisa i Helenu. Film prikazuje desetljećima dug Trojanski rat, sažimajući događaje u nekoliko dana.

 

The Man Who Would Be King (1975.)

Pustolovni film Johna Hustona iz 1975., The Man Who Would Be King, temelji se na noveli Rudyarda Kiplinga iz 1888. godine. Dobitnici Oscara Sean Connery i Michael Caine glume britanske vojnike Dannyja Dravota i Peacheyja Carnehana koji traže utočište u izoliranoj zemlji Kafiristanu, gdje ih se smatra bogovima i nasljednicima ostavštine Aleksandra Velikog. Film je dobio četiri nominacije za Oscara.

 

 

Pročitajte više