Svidjela vam se Netflixova serija o teoriji zavjere? Onda morate pogledati ovaj film

Screenshot: YouTube/Netflix/Open Road Films

KORISNICI društvenih mreža ne prestaju hvaliti Netflixovu novu dokumentarnu seriju American Conspiracy: The Octopus Murders, koja se trenutno nalazi na petom mjestu ljestvice gledanosti u Hrvatskoj.

Netflixov dokumentarac istražuje misterioznu smrt novinara Dannyja Casolara, koji je istraživao teoriju zavjere, nazvanu The Octopus, vezanu uz špijunske softvere i neke od najvećih skandala 20. stoljeća. Njegova smrt prozvana je samoubojstvom, ali članovi njegove obitelji smatraju da je bio ubijen jer je planirao otkriti niz vladinih tajni.

Gledatelji uspoređuju radnju filma s jednim slučajem iz 2010-ih

Gledatelji su bili toliko oduševljeni dokumentarnom serijom da su na društvenim mrežama počeli pisati kako nisu mogli spavati nakon gledanja. Prema portalu LADbible, neki korisnici napisali su da ih dokumentarac podsjeća na biografski triler Snowden, koji je baziran na knjigama The Snowden Files i Time of the Octopus.

"Nakon što sam pogledao The Octopus Murders na Netflixu, pomislio sam da bih mogao pogledati ovaj film... Prošlo je neko vrijeme otkako sam ga pogledao. Riječ je o filmu Snowden koji je režirao Oliver Stone", napisao je jedan korisnik na X-u.

 

Joseph Gordon-Levitt u filmu je utjelovio Edwarda Snowdena, zviždača i bivšeg zaposlenika CIA-e i NSA-e. Radnja prikazuje kako je Snowden dobio posao u CIA-i NSA-i te što ga je navelo da u javnost pusti dokumente o mreži špijunaže američke vlade. Jedan od većih skandala nastao je kada se doznalo da je SAD više od deset godina prisluškivao mobitel bivše njemačke kancelarke Angele Merkel.

Iako je film izašao 2016. godine, u posljednjih nekoliko godina ponovno je stekao popularnost među ljubiteljima teorija zavjere.

"Snowden je nova verzija Robina Hooda, ovaj film je remek-djelo", "Imam puno poštovanja za ljude koji su bili dovoljno hrabri da snime ovaj film i za glumca koji je utjelovio Edwarda Snowdena", "Mislim da je Snowden najbolji film koji je snimljen po istinitoj priči", neki su od komentara korisnika društvenih mreža.

Pročitajte više