Tim Burton trebao je raditi na filmu o Catwoman u kojem bi glumila Michelle Pfeiffer

Screenshot: YouTube/Warner Bros.

DANIEL Waters, scenarist koji je s Timom Burtonom radio na klasiku Batman Returns, otkrio je da je popularni film trebao imati spin-off o Catwoman, koju glumi Michelle Pfeiffer.

Michelle Pfeiffer oduševila je fanove svojom izvedbom u Batmanu, a Burton je planirao snimiti još jedan film o Catwoman, kojim bi odao počast ikoničnom hororu Jacquesa Tourneura, Cat People, iz 1942.

No, Waters je imao drukčiju viziju filma, koju je otkrio u nedavnom intervjuu za IndieWire.

"Burton je htio snimiti crno-bijeli film s budžetom od 18 milijuna dolara, inspiriran originalnim filmom Cat People, koji bi prikazivao Selinin život u malom gradu", izjavio je Waters. "Ja sam htio snimiti film o Batmanu u kojem je Batman metafora. Prikazao sam je kako se seli u verziju Gotham Cityja koja nalikuje Los Angelesu i kojom vladaju tri superheroja koji su šupci. To je bilo kao The Boys prije nego što je postojao The Boys. Ali Burton se umorio čitajući moj scenarij."

Waters je također otkrio da nije fan Burtonovog filma Batman iz 1989. godine, zbog čega je u prvi scenarij za Batman Returns ubacio više detalja koji ismijavaju Burtonov hit. No, to se nije svidjelo zvijezdi filma Michaelu Keatonu pa je preporučio Watersu da izbriše te dijelove.

Screenshot: YouTube/Warner Bros.

Batman Returns danas se smatra kultnim klasikom i jednim od najboljih filmova o Batmanu, no 1992. godine naišao je na brojne kritike fanova. Waters i Burton odmaknuli su se od izvornog materijala te promijenili priče o Catwoman i The Penguinu, kojeg je utjelovio Danny DeVito.

Waters je priznao da su do promjena došli jer Burton i on nisu čitali stripove o Batmanu te nisu imali pojma o zlikovcima iz stripova, zbog čega su odlučili napraviti nešto originalno što nije vjerno izvornom materijalu.

"Problem oko Batman Returnsa je u tome što su nas fanovi Batmana počeli napadati jer su mislili: 'Ovo je drugi film o Batmanu, što dovraga radite? Već ste skrenuli s puta'", rekao je Waters. "Ali sada postoji valjda 50 filmova o Batmanu i ljudi govore: 'Hej. Taj film je bio prilično zanimljiv.'"

Pročitajte više