Timothée Chalamet odabran je za ulogu u nadolazećem mjuziklu zbog viralnog videa

Screenshot: Youtube/Warner Bros. Pictures

PAUL King, redatelj filmova o Paddingtonu, u nedavnom intervjuu otvoreno je priznao da je veliki fan za Oscara nominiranog glumca Timothéeja Chalameta, piše IndieWire. King nije imao problema s odabirom glumca za glavnu ulogu u nadolazećem filmu Wonka jer su ga oduševili Chalametovi viralni videozapisi iz srednje škole. Viralne snimke, koje su dostupne na YouTubeu, prikazuju mladog glumca kako pod pseudonimom Lil Timmy Tim pjeva i pleše za vrijeme nastupa u srednjoj školi LaGuardia u New Yorku. 

King je pratio Chalametovu karijeru, a upoznat je i s videima koji prikazuju glumčev pjevački i plesački talent, zbog čega mu je ponudio ulogu Willyja Wonke bez ikakve audicije. "Odmah sam mu ponudio ulogu jer je odličan i vjerujem da je jedina osoba koja je savršena za tu ulogu. Pošto je on Timothée Chalamet i njegov život je tako apsurdan, njegovi glazbeni nastupi iz srednje dostupni su na YouTubeu i imaju stotine tisuća pregleda. To me uvjerilo da zna dobro pjevati i plesati", priznao je redatelj.

"Znao sam da je talentiran, ali nisam znao u kojoj mjeri", dodao je redatelj. "Za vrijeme razgovora s njim saznao sam da je jako zainteresiran za ulogu. U srednjoj se bavio stepom pa mi je rekao da bi stvarno volio pokazati ljudima tu vještinu." 

Radnja Wonke smještena je u kasne 40-e, a King je film nazvao "pravim mjuziklom" koji odaje počast zlatnom dobu Hollywooda. Redatelj je isto tako rekao da je Wonka povezan s filmom Charlie i tvornica čokolade iz 1971. godine, u kojem glumi Gene Wilder, i da nije smješten u isti svemir kao njegovi filmovi o Paddingtonu. 

Osim Wonke, Chalamet će svoje pjevačke sposobnosti pokazati i u nadolazećem biografskom filmu o Bobu Dylanu, koji je režirao James Mangold.

 

 

Pročitajte više