Tom Hanks kaže da je ovo najbolji film koji je ikada pogledao

Foto: EPA

Kao jedan od najslavnijih glumaca Hollywooda, Tom Hanks nema problema s pronalaskom posla. Od 1990-ih naovamo radio je pod vodstvom velikana Stevena Spielberga, Clinta Eastwooda, Roberta Zemeckisa, Wesa Andersona i braće Coen. No, jedna suradnja visokog profila koju Hanks još nije označio na svom popisu je ona s Martinom Scorseseom.

Iako se čini da nijedan glumac nije izvan dosega Scorsesea, Hanks je bio izazov za angažiranje. Scorsese je, navodno, tražio Hanksa za glavnu ulogu u svom filmu Gangs of New York iz 2002. godine. Veliki obožavatelj Scorsesea, nažalost, odbio je jer je već bio potpisan za glavnu ulogu u trileru Sama Mendesa, Road to Perdition.

Nakon toga dvojac koji je bio blizak unatoč nedostatku suradnje navodno se povezao kako bi razgovarao o biografskom filmu Deana Martina. Nažalost, ovaj je projekt propao, a sat nastavlja otkucavati dok filmski obožavatelji iščekuju prvu suradnju Scorsesea i Hanksa.

Kao filmskog gledatelja, oduvijek su ga privlačili filmovi s jakim moralnim središtem

U razgovoru s Oprom 2001. godine, otprilike u vrijeme kada mu je Scorsese prišao za Gangs of New York, Hanks je govorio o svojoj privrženosti filmu. Otkrio je da su ga kao filmskog gledatelja oduvijek privlačili filmovi s jakim moralnim središtem. "Razlog zašto većina nas ide u kino je da budemo uključeni u tuđu moralnu dilemu", rekao je, prenosi Far Out Magazine.

Glumac je pokazao svoju poantu odabirom dva klasika dvojice svojih omiljenih redatelja svih vremena. Prvo je pohvalio način na koji je Scorsese uokvirio moralno središte u Taksistu iz 1976., koji je, kako kaže, "jedan od najnevjerojatnijih filmova koje je ikada pogledao".

Zatim je dao prednost Kubricku za njegovu povijesnu dramu, Spartacus. "Na ekranu se događa nešto što je veće od života koji vodimo, ali to je još uvijek prepoznatljivo 14-godišnjaku u Oaklandu", zaključio je.

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.