Travanjski hitovi u domaćim knjižarama: Bestseler koji se čita na 28 jezika

Foto: Press

Iako smatramo da je posljednjih dana objavljeno previše novih naslova da bismo ih sve predstavili, potrudili smo se izabrati najzanimljivije i najraznovrsnije. Od velikog svjetskog hita o vješticama, preko priče o klimatskoj katastrofi, do švedskog priručnika za dobro starenje, sve je tu.

Weywardice – Emilia Hart

1619. Altha čeka suđenje zbog ubojstva mještanina kojeg je pregazilo njegovo krdo krava. Althin krimen jest taj što je, baš kao i njezina majka, neobična žena, jedna od onih za koje je lako povjerovati da se bave vještičarenjem. 1942. Dok Drugi svjetski rat bjesni, Violet je zatočena na grandioznom imanju svog oca.

Sputana društvenim normama, čezne za obrazovanjem i za majkom za koju se priča da je poludjela pred svoju smrt… 2019. Pod okriljem noći Kate bježi od nasilnog partnera iz Londona u izoliranu kuću koju je naslijedila od pratetke koju je jedva poznavala.

Weywardice – roman o ženskoj snazi u kojem se prate sudbine triju izuzetnih žena iz različitih stoljeća – zadivljujući su prvijenac australsko-britanske autorice Emilije Hart koji se u rekordnom roku prevodi na gotovo 30 jezika.

Ako i sve nestane – Jens Liljestrand

Prvi na hrvatski prevedeni roman cijenjenog švedskog novinara i pisca Jensa Liljestranda bavi se trenutkom u kojem je svijet na samome rubu klimatske katastrofe. Švedska je kritika usporedila ovaj roman s Cestom Cormaca McCarthyja te romanima Jonathana Franzena.

Tijelo koje diše – Robert Litman

Za ljubitelje bestselera Dah. Rođen s poteškoćama u disanju i bolujući od astme kao dijete, Robert Litman je posvetio više od trideset godina proučavanju daha i kretanja kako bi pronašao načine savladavanja raznih trauma i pomogao ljudima da dišu i žive bolje.

U ovoj knjizi nudi vodič za svjesno disanje kako bismo smanjili stres, ublažili napetosti, vratili dah u njegovo prirodno stanje ravnoteže i otvorili srce. Pokazat će nam kako poboljšati kvalitetu svog života, ublažiti simptome astme, hrkanja, apneje, nesanice, tjeskobe, napadaja panike, probavne teškoće i umor. 

Kuća od stakla – Eva Chase

Jezivi krimić idealan za čitanje na proljetnom suncu. U idiličnoj šumi pokraj usamljene kurije pronađena je beba. Obitelj Harrington odluči je zadržati. Nakon tragedije koja ih je snašla, ta prekrasna djevojčica vraća im nadu, obasjavajući svojom prisutnošću mračne, prašnjave zakutke njihove kuće.

U strahu da će im je vlasti oduzeti, drže je u tajnosti, kao da to blaženo ljeto normalna pravila ponašanja - i zakoni - više ne vrijede. No nekoliko dana poslije na imanju je pronađeno tijelo i njihovi snovi o savršenoj obitelji razbijaju se poput stakla. Godinama poslije trebat će od bolnih krhotina složiti slagalicu istine…

Švedsko umijeće dobrog starenja – Margareta Magnusson

Pojedite čokoladu u prugastoj majici, prigrlite švedski koncept kärt besvär, popijte piće s prijateljem, budite otvorenog uma, ne brinite se zbog bora ni zbog kraja svijeta, ali zato se brinite o biljkama i kućnim ljubimcima… Švedsko umijeće dobrog starenja knjiga je duhovitih, šarmantnih, praktičnih i ponekad potpuno neočekivanih savjeta za ispunjenu svakodnevicu i starenje sa stilom.

Margareta Magnusson proslavila se u osamdeset petoj godini napisavši međunarodni bestseler o švedskom običaju čišćenja prije smrti. U ovoj knjizi također se dotiče tog običaja i njegove važnosti, ali savjete proširuje na sam proces starenja, sa svim njegovim čudesima i teškoćama, o kojima piše s mudrošću, iskustvom i suhim humorom. Umjesto života u strahu od starenja i smrti, Magnusson nam želi da živimo usmjereni na ljepotu koja je u sitnicama i na bližnje koji nas okružuju.

Terapija nadohvat ruke - Sacha Bachim

Psihologija je tema koja zanima mnoge od nas, bez obzira na to jesmo li studenti, stručnjaci, roditelji ili jednostavno osobe znatiželjna duha. Terapija nadohvat ruke bogato je opremljena kutija s priborom za prvu psihološku pomoć. U njoj ćete pronaći 100 znanstveno utemeljenih psihoterapijskih tehnika za suočavanje sa svakodnevnim životnim problemima i izazovima, a praktične i korisne preporuke i savjete koje vam nudi možete početi primjenjivati odmah.

Ovo je knjiga koja će vam pomoći da istražite svoje osjećaje i razumijete ih, ojačate samopouzdanje i samopoštovanje, poboljšate sposobnosti opuštanja, ublažite stres i napetost te naučite kontrolirati emocije i mirno reagirati u stresnim situacijama.

Pročitajte više