Tvorac The Walking Deada otkrio koji film ima najbolji prikaz trčećih zombija

Screenshot: YouTube

THE WALKING DEAD prepoznatljiv je po svojim sporo hodajućim živim mrtvacima. Toj kreativnoj odluci kumovao je tvorac stripova po kojima su kasnije nastale istoimene serije i igre Robert Kirkman.

Kroz filmsku povijest zombiji nisu toliko često bili prikazani kao spore kreature. U većini su slučajeva pokazali svoju brzinu, ne samo hodom, već i trčanjem. Kirkman je veliki obožavatelj zombi žanra, a kao najbolju zombiju komediju navodi Noć glupih mrtvaca iz 2004. godine.

Film koji je najbolje uprizorio trčeće zombije je Zombieland, smatra on. Mnogi su ostali iznenađeni ovim odgovorom jer se najboljima smatraju filmovi 28 dana kasnije i prerada filma Zora živih mrtvaca iz 2004. godine.

 

"Jako mi se svidio film. Bio je nevjerojatan. Svi glumci su bili odlični, priča je bila zabavna i akcija zanimljiva. Rekao bih da je najbolje prikazao zombije kako trče", rekao je Kirkman.

Tvorac Živih mrtvaca nije bio sklon brzim zombijima u svojim stripovima jer bi se time udaljio od ideje koju je imao na početku. Ipak, serija Živi mrtvaci u prvoj je sezoni imala nekoliko brzih zombija, čak i onih koji se penju po ljestvama, no od toga se brzo odustalo. U završnim sezonama sve je više bilo različitih varijanta zombija, ne samo u glavnoj seriji, već i njenim spin-off naslovima.

Pročitajte više