U drugoj sezoni The Last of Us stiže Rat King? Zovu ga "najstrašnijim čudovištem"

Foto: YouTube

AKO će se tvorci HBO-ove serije The Last of Us držati radnje iz drugog dijela videoigre, barem onoliko koliko su se držali radnje iz prvog dijela igre u prvoj sezoni serije, u nastavku ćemo vjerojatno gledati jedno od najstrašnijih i najbizarnijih čudovišta ikad, piše Harper's Bazaar.

Oni koji su upoznati s radnjom The Last of Us part 2 videoigre vjerojatno već naslućuju o čemu je riječ, a za one koji još nisu čuli za Rat Kinga, čeka ih možda i neugodno iznenađenje. 

Najstrašniji i najzahtjevniji

Dakle, Rat King je, prema mišljenju mnogih, jedan od najstrašnijih i najzahtjevnijih neprijatelja u videoigri The Last of Us Part 2. Ovaj divovski mutant izazvao je strah i paniku kod igrača širom svijeta, a o njemu se možda i najviše govorilo nakon što je drugi dio videoigre izašao.

Rat King se pojavljuje u bolnici u Seattleu, koja je postala leglo za takozvane inficirane. U igri se saznaje da se u ovoj bolnici eksperimentiralo na zaraženim ljudima u potrazi za lijekom protiv virusa Cordyceps, koji je izazvao apokalipsu. Međutim eksperimenti su krenuli po zlu, a zaraženi su se počeli spajati u jedan divovski organizam koji je poznat kao Rat King, koji je u biti spoj mnoštva takozvanih clickera, bloatera i stalkera.

Kada se igrač susretne s Rat Kingom, mora se suočiti s više zaraženih koji su spojeni u jedno tijelo. Ova kreatura se kreće na sve četiri, golema je, ima snažnu mišićnu masu i nekoliko glava koje ispuštaju prepoznatljive krikove i zvukove. Kao da to nije dovoljno, Rat King je gotovo neuništiv, pa se igrač mora boriti na sve načine kako bi preživio.

Vrhunac vizualnog dizajna

Borba protiv Rat Kinga predstavlja jedan od najvećih izazova u igri i igrači se moraju boriti protiv svake glave, pokušavajući izbjeći ogromne ruke i noge koje udaraju i guraju igrača. Ova bitka zahtijeva od igrača da budu brzi, promišljeni i vješti u borbi, jer čak i jedna greška može značiti kraj igre.

Rat King je izuzetno dobro napravljen i predstavlja vrhunac vizualnog dizajna u igri. Njegova strašna pojava i sposobnost da se kreće i djeluje kao jedno tijelo čine ga jednim od najupečatljivijih neprijatelja u videoigrama, stoga će biti zanimljivo vidjeti kako će izgledati okršaj s njime u seriji. Ako ga uopće i bude.

Rat King je stvaran

No, zanimljivo je i odakle tvorcu videoigre Neilu Druckmannu i njegovim suradnicima ideja za stvaranje Rat Kinga. U slučaju da niste znali, Rat King je uistinu postojao, i možda još negdje postoji i dandanas, a riječ je o fenomenu koji se veže uz štakore.

Kralj štakora, ili Rat King, jedan je od najjezivijih pojmova koji se vezuju uz glodavce. Ovaj fenomen se odnosi na grupu štakora čija su tijela povezana u čvor, obično repovima, što stvara grotesknu pojavu koja na prvi pogled izaziva nelagodu.

Iako je ova pojava vrlo rijetka, zabilježeni su slučajevi Rat Kinga diljem svijeta. Najčešće se javlja kod smeđih štakora, ali postoje i izvještaji o Rat Kingovima koji uključuju druge vrste glodavaca.

Kako nastaju?

Postoji nekoliko teorija o tome kako se Rat Kingovi formiraju. Jedna od njih je da se štakori namjerno povezuju kako bi se zaštitili od hladnoće i predatora. Druga teorija kaže da se štakori slučajno zapetljaju u mrežu i ne uspiju se osloboditi. Bez obzira na uzrok, činjenica je da su Rat Kingovi vrlo neobični i zastrašujući.

U prošlosti su ljudi vjerovali da su Rat Kingovi simbol nesreće. Smatralo se da su oni izazivali epidemije i bolesti, pa su se stoga često izbjegavali. Danas se o Rat Kingu govori kao o mitu, ali kod mnogih još uvijek postoji nešto što izaziva strahopoštovanje.

Iako su Rat Kingovi prilično rijetki, postoji nekoliko primjera koji su zabilježeni tijekom povijesti. U Njemačkoj je 1828. godine pronađen Rat King koji se sastojao od 32 štakora. U Sjedinjenim Državama je 2009. godine otkriven Rat King koji se sastojao od 19 štakora. 

Kada izlazi druga sezona?

Međutim, na ukazanje Rat Kinga u seriji The Last of Us korisnici HBO-a će ipak morati pričekati, a usput se i nadati da će on dospjeti u filmsku adaptaciju. Radnja druge sezone za sada je nepoznata. Može se pretpostaviti da će se držati videoigre, koliko toliko, ali sukreator serije Craig Mazin rekao je da će ipak biti izmjena.

"Druga sezona bit će drugačija, baš kao što je i prva sezona bila drugačija", rekao je Mazin. Za sada se zna da će se u nastavku, koji se odvija pet godina nakon radnje iz prve sezone, vjerojatno ponovo pojaviti Bella Ramsey u ulozi Ellie i da će Pedro Pascal glumiti Joela. Što se druge sezone tiče, nagađa se kako bi ona mogla izaći krajem 2024. ili početkom 2025. godine. 

Prva sezona HBO-ove serije srušila je i vlastiti rekord gledanosti. Finale serije gledalo je 8.2 milijuna ljudi, a rezultat je još impresivniji ako uzmemo u obzir da je objavljeno u vrijeme televizijskog prijenosa ovogodišnje dodjele Oscara. Time je serija gotovo udvostručila broj gledatelja premijerne epizode, koju je gledalo 4.7 milijuna ljudi. 

Pročitajte više