U knjižare je stigao psihološki triler godine po kojem Netflix snima seriju

Foto: Index

O čemu razmišljaš prije nego što zaspiš? Nakon što uzmete u ruke Annu O., najvažniji triler 2024. godine o veličanstvenoj moći i jezovitosti snova engleskog autora Matthewa Blakea, koji je objavila nakladnička kuća Fraktura u prijevodu Alenke Mirković-Nađ, više nećete razmišljati ni o čemu drugome. Naravno, ako nakon Anne O. uspijete zaspati.

Matthew Blake dobio je ideju za roman kada je pročitao da više od 33 godine života provedemo spavajući. Započeo je istraživanje o zločinima počinjenima u snu i tajanstvenom sindromu rezignacije uslijed kojeg se potpuno zdravi ljudi, nakon doživljene traume, prestanu kretati, jesti i govoriti, ili čak završe u komi.

Rezultat je globalni fenomen Anna O., roman koji je već kao rukopis prodan za prijevod u više od trideset zemalja, najslušanija je audioknjiga na Appleu, a najpopularniji streaming servis Netflix prema knjizi snima istoimenu seriju.

Anna Ogilvy, mlada i talentirana spisateljica iz Londona, već četiri godine spava. Pronašli su je u njezinoj kolibi u Oxfordshireu u dubokom snu – krvave odjeće, s krvavim nožem kojim je nekoliko sati prije ubijeno dvoje Anninih najboljih prijatelja. Prije nego što je zaspala, s njezina mobitela poslana je poruka koja ledi krv u žilama.

Što je pisalo u poruci? Je li Anna počinila stravičan zločin? I koje će tajne izaći na vidjelo kada zloglasan slučaj Uspavane ljepotice prihvati briljantni forenzički psiholog, doktor Benedict Prince?

Anna O. nije nalik ni na što ikad napisano. Anna O. je nevjerojatna vožnja cestama sna, zločina i krivnje, pri čemu sigurnosni pojas, zbog maestralnih obrata, treba držati čvrsto zakopčan. Usudi se zaspati.

Pročitajte više