VIDEO Na Netflix stiže nova serija Resident Evil, objavljena je najava

Screenshot: YouTube

SERIJA Resident Evil stiže na Netflix ove godine u srpnju. Prije nekoliko dana objavljena je prva najava serije i dosad je pregledana više od 1.8 milijuna puta.

"U mirnom New Raccoon Cityju nikada nema puno događanja. Legendarna franšiza Resident Evil svoju bitku za opstanak donosi na Netflix 14. srpnja." U najavi se daju naznake da će se priča podijeliti na dva dijela - jedan je smješten u 2022. godinu, a drugi je u Londonu 2036. godine.

 

Kako piše Deadline, serija će istražiti mračno unutarnje djelovanje korporacije Umbrella te novi svjetski poredak uzrokovan izbijanjem T-virusa.

Resident Evil nadolazeća je serija temeljena na istoimenoj igrici. Franšiza je dosad iznjedrila brojne nastavke videoigara, romane i popularnu filmsku franšizu. U srpnju prošle godine objavljena je animirana serija Resident Evil: Infinite Darkness. 

O novoj seriji Netflix se nije previše oglašavao. U kolovozu 2020. objavili su naslovnu stranicu scenarija na kojoj se vidi da se prva epizoda zove Dobrodošli u New Raccoon City. Tada su napisali i da će u prvoj sezoni biti osam epizoda u trajanju po sat vremena i da seriju vodi Andrew Dabb. Bronwen Hughes režirat će prve dvije epizode.

Pročitajte više