Willem Dafoe otkrio u kojem je trenutku shvatio da ima prepoznatljivo lice

Jedan od glumaca koje ćete zauvijek zapamtiti nakon što pogledate neki film u kojem ima ulogu definitivno je Willem Dafoe. Tijekom intervjua za Today, Dafoe se osvrnuo na svoju ulogu Green Goblina u filmovima o Spider-Manu, rekavši da ga je ta uloga podignula na novu razinu kao glumca i da su ga od tada ljudi počeli prepoznavati.

Zatim se prisjetio točnog trenutka u kojem je shvatio da ima jako prepoznatljivo lice: "Bio sam u podzemnoj jedne noći prije mnogo godina. New York je tada bio prilično opasan grad, a sa mnom se vozilo i moje dijete. Neki tipovi, koji su izgledali prilično opako, ušli su u podzemnu i počeli nas grubo gledati. Pomislio sam da će me opljačkati, da će se nešto loše dogoditi. No, onda sam čuo jednog kako govori: 'Ma to je sigurno on, nitko drugi ne izgleda kao taj k***in sin.'."

Taj mu je događaj, tijekom kojeg su se izmjenjivali strah, olakšanje i ponos, kaže, zauvijek ostao urezan u pamćenje. Dafoe kaže da se nikada nije sramio svog izgleda i da mu je drago što ima lice koje "priča priču."

Premda ga kritičari već desetljećima hvale zbog njegovog glumačkog talenta, Dafoev specifičan izgled također je faktor koji je doprinio da dobije neke od zapaženih uloga. Trenutno ga se može vidjeti u novom filmu Uboga stvorenja koji je zaradio jako dobre kritike. Dafoea trenutno možete vidjeti u naslovnoj ulozi  u remakeu Nosferatua, u novom nastavku Bubimira te kao glavnu ulogu u fantastičnom animiranom filmu The Legend of Ochi.

Pročitajte više