"Zasjenio je čak i Top Gun": Ovom filmu publika je u Cannesu pljeskala osam minuta

Screenshot: YouTube

PRIJE točno tjedan dana otvoren je jedan od najpopularnijih filmskih festivala, onaj u Cannesu. Iako festival posjećuje mnogo zvijezda, a prikazuju se brojni filmovi iz vrha svjetske produkcije, svjetski su se mediji raspisali kako je Trokut tuge (Triangle of Sadness) zaradio posebnu naklonost publike.

Film koji je režirao švedski redatelj Ruben Ostlund, a u kojem jednu od važnih uloga igra Woody Harrelson, publika je nagradila pljeskom od čak osam minuta. Variety prenosi kako je zasjenio sve filmove dosad prikazane na Cannesu, pa čak i novi Top Gun. Sam redatelj izjavio je kako se nakon filma, zbog glasnih ovacija, osjećao kao da je na nogometnom stadionu.

"Natjera te na razmišljanje"

Trokut tuge je crna komedija u kojoj Harrelson glumi kapetana luksuzne jahte na kojoj se zatekne i celebrity par iz svijeta mode, modeli Karl i Yaya (Harris Dickinson i Charlbi Dean). Nakon nesreće par se nađe na pustom otoku s grupom milijardera i čistačicom, koja jedina zna kako uloviti ribu.

Woody Harrelson je izjavio da je uživao raditi s Ostlundom i da bi rado s njim opet surađivao. "On zna čovjeka dovesti u neugodnu poziciju. Natjera te na razmišljanje. Daje ti osjećaj smisla u radu na filmu, a pritom te i nasmijava. To je rijetka osobina", rekao je glumac o redatelju.

Pročitajte više