Zvijezda Batmana otkrila zašto je film bio uspješan u odnosu na druge iz istog žanra

Screenshot: Youtube

GLUMAC Paul Dano otkrio je zašto misli da je akcijski film The Batman iz 2022. godine uspio izbjeći pad zainteresiranosti publike i ostvario dobre rezultate, suprotno od primjera poput Madame Web, The Flash i The Marvels.

Dano je u filmu utjelovio negativca Riddlera, a u razgovoru za The Independent rekao je da postoji jedan razlog iza uspjeha The Batmana.

"Ima dovoljno filmova po stripovima u kojima jednostavno znate što očekivati. Čitajući scenarij za Batmana, znali ste da je to pravi film. Svaka rečenica... To je sve djelo Matta Reevesa, redatelja i jednog od scenarista u filmu", komentirao je glumac, prenosi Screen Rant. 

 

Nakon premijere u 2022. godini, Batman je oduševio kritičare i publiku. Na Rotten Tomatoesu trenutno ima 85 posto od kritičara i 87 posto od publike te je bio nominiran i osvojio nekoliko nagrada, uključujući Oscara za najbolji zvuk, Oscara za najbolje vizualne efekte i Oscara za najbolju šminku i frizuru. 

U odnosu na film The Batman, filmovima poput Madame Web, The Marvels i The Flash nisu se toliko svidjeli kritičari i publika. Madame Web još uvijek ima samo 13 posto od kritičara i 58 posto od publike na Rotten Tomatoesu, dok su The Marvels i The Flash ostvarili nešto bolje rezultate, oba su od kritičara dobila više od 60 posto.

Podsjetimo, nastavak filma, The Batman Part II, publika će gledati tek iduće godine. Trenutno poznati datum prikazivanja u kinima je 3. listopada 2025. godine, a publika će opet gledati Roberta Pattinsona u ulozi koja je mnoge oduševila. 

Pročitajte više