Zvijezda kultnog Footloosea nije bila sretna zbog slave koju joj je film donio

Foto: EPA

FOOTLOOSE se smatra kultnim klasikom filmske industrije. Riječ je o plesnom mjuziklu u kojem se gradski dečko preseli u manje mjesto koje zabranjuje rock glazbu i plesanje. Njegov buntovni duh se tada budi i on odluči malo prodrmati stvari.

Kao redatelj se potpisao Herbert Ross, dok je na scenariju radio Dean Pitchford. Glavne zvijezde filma bile su Kevin Bacon i Lori Singer, a uz njih su se još pojavili John Lithgow, Dianne Wiest, Sarah Jessica Parker, John Lauglin, Chris Penn i Frances Lee McCain.

Iako je Bacon iza sebe imao nekoliko uspješnih projekata, Footloose je ipak ostao film koji ga je podigao koju stepenicu više na svjetskoj razini. Mnogi bi rado bili u tim vodama, no 65-godišnjak nije bio istog mišljenja.

"Zadnje što sam htio je postati pop zvijezda. Već sam imao na umu da ću biti kao Dustin Hoffman, ili Meryl, ili John Cazale, ili De Niro. Htio sam raditi sa Scorseseom. Znate što mislim? Bio sam toliko zaluđen idejom ozbiljnog glumca i onda su mi dali scenarij koji nije tražio ozbiljnog glumca. I odbio sam, pokušao sam sabotirati taj dio sebe i svoju popularnost", rekao je glumac.

Gostujući u podcastu Podcrusher, Kevin je priznao kako nije mislio da je Footloose film u kojem će morati odraditi toliko plesnih pokreta.

"Kada sam glumio u tom plesnom filmu, nisam bio plesač. Bit ću iskren, nisam uopće shvatio da se radi o plesnom filmu. Mislio sam da je u pitanju običan film u kojem bih se samo ustao kad bi netko spomenuo ples. Pričali su nešto o koreografiji, a ja sam rekao: 'Ne trebate koreografa. Ustat ću se i otplesati. Ništa strašno. Samo pustite glazbu i ja ću skakati okolo.' Dakle, ni u kojem slučaju nisam trenirao", dodao je za kraj.

Pročitajte više