Zvijezda The Boysa skoro je utjelovila kapetana Ameriku

Screenshot: YouTube

CHRIS EVANS definitivno je Steve Rogers. On je utjelovio kapetana Ameriku u 11 filmova, od toga tri u solo projektima. Mnogima je zbog toga teško zamisliti nekog drugog glumca u ovoj ulozi, no da je sudbina htjela drugačije, danas se ne bi pričalo o Evansu.

Taj drugi glumac mogao je biti Jensen Ackles. Marvel Studios tražio je nekog poznatog glumca u to vrijeme koji će glumiti kapetana Ameriku. Ackles je bio odličan izbor i prijavio se na audiciju.

Svojim izvedbom je zadovoljio na audiciji pa je čak dobio priliku testirati kostim, navodi se u nadolazećoj knjizi MCU: The Reign of Marvel Studios, autorice Joanne Robinson. Knjiga općenito govori o usponu Marvela do jednog od najvećih filmskih studija u ovom trenutku te se dotiče svakog lika posebno.

Potraga za kapetanom Amerikom bila je teška jer je Steve Rogers trebao nositi Marvelov filmski svijet s Iron Manom Tonyja Starka. Unatoč tome što je zadovoljio u svakom krugu audicije, Ackles na kraju nije dobio ulogu.

Prvotni izbor oduvijek je bio Chris Evans, no on se uplašio odgovornosti koje bi mu ova uloga, a kasnije i slava, donijela. On se na kraju predomislio zahvaljujući razgovoru s Robertom Downeyjem Jr-om te potpisao ugovor na devet filmova.

Jensena to nije smelo jer je u isto vrijeme već glumio u Supernaturalu i tamo stasao u glumca kakav je danas. Na neki je način kasnije i dobio ulogu kapetana Amerike, no njegove zle verzije. Njegov lik Solider Boy u popularnoj seriji The Boys zapravo je baziran na tome što bi bilo kad bi kapetan Amerika prešao na mračnu stranu.

Pročitajte više