4 lekcije o tijelu i samopouzdanju iz knjige žene koju modni svijet nije prihvaćao

Foto: Instagram

RADI se o najpoznatijoj plus-size manekenki na svijetu.
 
Ashley Graham dugo je bila ono što u okrutnom modnom svijetu prije nekoliko godina jednostavno nije prolazilo - žena s oblinama.
 
 
No, upornost i vjera u sebe ipak su se isplatili, a danas je najpoznatija plus-size manekenka na svijetu otvorila vrata modnog svijeta i brojnim drugim plus-size ljepoticama te izdala i knjigu "A New Model: What Confidence, Beauty and Power Really Look Like" o svom putu, iz koje smo izvukli neke vrlo važne lekcije o tijelu, prehrani i samopouzdanju, koje vam mogu pomoći i na vašem putu.
 
 
Lekcija broj 1: Vi ste vlasnici svog tijela
 
Ashley od prve do zadnje stranice ohrabruje žene da vole i poštuju same sebe, bez ikakvih predrasuda i bez slušanja drugih. U njezinom slučaju to su bili modni savjetnici, koji nisu vjerovali u njezin uspjeh. "Svoje tijelo najbolje poznajete samo vi. Nagradite ga lijepom odjećom, osjećajte se udobno i seksi" napisala je Ashley.
 
 
Lekcija broj 2: Sve se svodi na balans
 
Ashley u knjizi priznaje da vodi stalnu bitku oko hrane, sama sa sobom. Često mijenja svoj režim prehrane, pokušava izbjegavati šećer i ugljikohidrate, no priznaje da joj je tjestenina velika strast. Zato i kaže da je potrebno pronaći zdravi balans te biti svjestan vlastitih slabih točaka, koje neprestano moramo pokušavati promijeniti.
 
 
Lekcija broj 3: Budite jake, ne samo oblikovane
 
"Vježbajte kako biste bili zdravi i jaki, ne smo da biste smršavjeli ili oblikovali tijelo", piše Ashley. A koliko ste puta u životu čuli kako najbolji rezultati dolaze onda kada se opustite? Upravo tako!
 
 
Lekcija broj 4: Nemojte se natjecati s ostalima
 
Žene se ne bi trebale natjecati, već ohrabrivati jedna drugu, no u modnoj industriji su takvi primjeri vrlo rijetki. No, podrška je jako važna na svim životnim poljima, od poslovnog do privatnog, kako biste odbacili strahove koji vas koče.

Pročitajte više