Šest najlakših načina kako početi mršavjeti ako trebate skinuti više od 20 kila

Foto: Instagram

NIJE isto skinuti 2 ili 25 kilograma, jasno da je problem veći ako je višak veći. Ovog se puta stoga fokusiramo upravo na one kojima je najteže, na one koji imaju 20 i više kilograma viška i koji u nedostatku prave motivacije ili započinju neuspješno se vraćajući na staro ili su od svoje linije već odavno odustali.

No, kako vrlo često vidimo primjere ljudi kojima je pošlo za rukom gotovo nemoguće (ma nije - vidite da je sve moguće!), odlučili smo vam dati nekoliko dobrih savjeta.

Ovo je 6 koraka s kojima bi trebalo početi.

1. Zaboravite na vagu

Nekome će manjak na vagi biti motivacija, no većina će se propisno deprimirati dok god ta vaga ne pokaže poželjan broj. Zato stručnjaci radije savjetuju - sakrijte vagu i samo budite strpljivi. To je spor proces i toga morate biti svjesni. 

2. Fokusirajte se na zdravlje, ne na kile

Da ste zdravo živjeli, ne biste bili u svom konfekcijskom broju, stoga se sada konačno fokusirajte na zdravlje. Svako se toliko zapitajte čime ćete zamijeniti svoje nezdrave navike i polako se privikavajte na dobrobiti promjene. I nikada ne smatrajte da se dijetom i vježbom kažnjavate.


3. Pijte puno više vode

Sada odmah odite po čašu. To je prva stvar od koje ćete primijetiti neke pomake, samo ako pojačate dozu do optimalne ili još malo više, ali barem dvije litre tijekom dana.
 

4. Nađite svoje sretno mjesto

Da biste uživali u nečemu, onda u tome stvarno morate naći užitak. Bez sretnog mjesta, bez super novih okusa, bez podrške koja vas gura i bez užitka u vježbi - neće biti ni užitka u ovom procesu. Zato morate otkriti što vas veseli. 

5. Ne svaštarite - napravite plan

Ako ste se spremno odlučili za ovu veliku promjenu, napravite plan - planirajte dane unaprijed jer ćete tako puno brže doći do rutine koja će vam najbolje odgovarati. A potom se svog plana držite s minimalnim odstupanjima, sve dok ne dođete do točke kada drugačije više i ne možete živjeti. Tada ćete znati da je vaš život dobio jednu novu zdravu rutinu. 

6. Hodajte, ne trčite

Počnite malim koracima. Mršavljenje je spor proces, posebno za ljude koji nisu nikada bili pretjerano aktivni i kojima je sama pomisao na vježbu dovoljna muka.

Stoga je ovaj savjet baš za vas - šećite, nemojte trčati. Svaki dan samo šećite, sve više i više, dok vam jedan dan ne dođe da potrčite. A taj će dan doći - u to vjerujte! 

>>>Znate li koliko morate šetati da bi počeli mršavjeti?<<<

Pročitajte više