Američki liječnik otkrio savjet koji daje svakom pacijentu koji oboli od koronavirusa

DR. RON Weiss (58) liječnik je primarne njege i hitne skrbi koji je u ožujku pomogao u liječenju prvog pacijenta oboljelog od covida-19 u New Jerseyju. Od tada je vidio stotine pacijenata s tom bolešću.

Također, on prakticira integrativnu medicinu ili integrativno zdravstvo. To je relativno novi pojam zdravstvene skrbi kojim se naglašava sinergija biomedicine-konvencionalne medicine s različitim modalitetima komplementarne medicine.

Upravo zato Weiss je otkrio koji savjet daje svim svojim pacijentima oboljelima od koronavirusa.

Prema njegovom mišljenju, ovo je trenutak koji nas može potaknuti da promijenimo način na koji živimo, pogotovo kada je riječ o našoj prehrani.

Većina pacijenata oboljelih od koronavirusa ima neku kroničnu bolest, bilo da je riječ o prekomjernoj težini ili pretilosti, kardiovaskularnim bolestima, hipertenziji, dijabetesu, bolestima srca ili astmi. No, ono što najviše brine Weissa je činjenica da većina bolesnika uopće nije svjesna da takva stanja mogu predstavljati dodatni rizik od smrtnog ishoda covida-19.

Štoviše, oni uopće nisu svjesni da jednostavnim promjenama životnih navika taj rizik mogu drastično smanjiti.

"Promjenom prehrane i načina života možete si pomoći da se izliječite i poboljšati si šanse da će ishod koronavirusa, ako se zarazite, biti pozitivan", ističe ovaj liječnik.

Upravo zato svojim pacijentima prvenstveno savjetuje promjenu prehrane.

"Kažem tim pacijentima da postoje neke posebne namirnice koje mogu poboljšati sposobnost našeg imunološkog sustava da nas brani. Mnogi su pacijenti iznenađeni, ali mislim da, zato što osjećaju koliko su ranjivi, slušaju savjete. Ovo je moja prilika da im pomognem da više paze na prehranu", objasnio je Weiss te dodao da mu većina pacijenata na kraju zahvaljuje.

Posebno ističe pojedine namirnice.

"Prva namirnica o kojoj im govorim je češnjak koji sadrži spoj zvan alicin za koji je dokazano da nadograđuje naše prirodne stanice koje ubijaju viruse. Istodobno, alicin smiruje molekularne mreže", objasnio je te dodao kako je to ključno za izbjegavanje respiratornih problema zbog kojih mnogi pacijenti trebaju pomoć respiratora pri disanju.

Također, prema njegovom mišljenju, u svoj jelovnik bi trebali uvrstiti i gljive koje "povećavaju razinu antitijela" u organizmu. Nadalje, za zdravlje su vrlo bitne kupušnjače za koje Weiss smatra da "nijedna biljka na svijetu nije poput njih".

"One imaju posebne molekule sumpora koje se vežu na limfocite u našim cijevima i aktiviraju ih", istaknuo je.

Iako nije vegan, ne jede mesno ni ribu i vjeruje da je prehrana bogata namirnicama biljnoga porijekla ključna za ljudsko zdravlje. Ipak, ističe kako su brojne veganske namirnice visoko prerađene pa zato ne treba značiti da se vegani hrane najzdravije moguće.

Osim toga, ovaj liječnik ističe važnost biranja organskih namirnica te vraćanja prirodi, boravka na zraku i sličnih stvari, piše Today.

Pročitajte više