Ben Affleck se otvorio po pitanju borbe s alkoholizmom: Jedini lijek je patnja

Foto: Evan Agostini/Invision/AP via Guliver Image

U RAZGOVORU s WSJ. Magazineom, Ben Affleck se iskreno osvrnuo na svoj put prema prevladavanju alkoholizma i lekcije koje su ga dovele do mjesta gdje je danas.

"Postoji mnogo toga što bih volio da je mlađi ja razumio. Neke stvari kojih sam sasvim svjestan i koje sam sramežljiv iskreno podijeliti s cijelim svijetom jer su to uglavnom pogreške", rekao je Affleck, a prenosi People.

"Stvari za koje bih volio da sam radio drugačije, a ukorijenjene su u taj instinkt da pogledam svoju prošlost i pomislim kako bih volio da sam mogao izbjeći neki bolan događaj. Volio bih da nisam mogao nekom drugom prouzročiti bol. Volio bih da sam bolje razumio prirodu onoga što za mene predstavlja poteškoću u životu."

Učio je iz svojih grešaka

Dodao je da su mu poteškoće s alkoholizmom pomogle naučiti te stvari na autentičan, smislen način kako bi stvarno naučio lekcije koje je sad zbilja usvojio, koje su stvorile vrijednosti koje sada ima, iako je većina njih nastala iz neuspjeha.

Nastavio je: "Jedini pravi lijek za alkoholizam je patnja. Samo se nadaš da je tvoj prag patnje negdje prijeđen prije nego što ti uništi život."

Njegov osobni stav prema teškim životnim lekcijama evoluirao je u posljednjih nekoliko godina. "Nekoć su me iritirali ljudi koji bi rekli: ‘Oh, imam te probleme i zahvalan sam na njima.’ Nekad sam mislio: ‘To su gluposti. Niste zahvalni na katastrofama koje stvaraju bol i poteškoće u vašem životu. Recite da se osjećate loše zbog toga i da želite da ste bolji!'" rekao je Oscarom nagrađeni glumac.

Razvio je vremenom osjećaj zahvalnosti za poteškoće iz prošlosti

"Samo u posljednjih pet godina osjećao sam sve više zahvalnosti za poteškoće koje sam imao. Nije beznačajno, jer je velik dio te boli ukorijenjen u boli nanesenoj drugim ljudima. A to se ispostavilo kao najbolnija stvar u životu."

Sada je Affleck, koji se ranije ove godine ponovno spojio sa svojom bivšom zaručnicom Jennifer Lopez, sretan što je dobio "drugu priliku".

"Život je težak, mi uvijek propadamo i nadamo se da učimo iz tih neuspjeha", objasnio je. "Jedina stvar koju stvarno trebate da biste iskoristili prilike koje vam pruža taj rast je druga šansa. Definitivno sam to pokušao iskoristiti. Nisam uvijek bio uspješan, ali u slučajevima u kojima jesam, ispostavilo se da su to ključni aspekti mog života."

Propali brak i grizodušje

Affleck je prije bio u braku s Jennifer Garner, s kojom ima troje djece: Violet, Seraphinu i Samuela Afflecka. On i Garner su se razveli 2018.

Glumac je već ranije govorio o borbi s alkoholizmom. U prošlogodišnjem intervjuu za People rekao je: "Kad je moj život postao stresan, što je uglavnom bilo povezano s razočaranjem i boli koju je razvod prouzročio mojoj djeci, to je na mene duboko utjecalo."

Nastavio je: "Nisam ih htio vidjeti povrijeđene. Zatekao sam sebe kako sve više pijem noću kod kuće sam. Bilo je to nešto što sam činio kako bih izbjegao suočavanje s bolnim osjećajima. Moji roditelji su se razveli kad sam bio mlad. Znam koliko je to bolno."

Pročitajte više