Bio je jedan od najpoznatijih vegana, danas se toga srami: “Malo mi je neugodno”

Foto: EPA

POZNATI avanturist Bear Grylls kaže da osjeća sram zbog toga što je prije promovirao veganstvo. Ne samo da je odustao od takvog režima prehrane već se hrani crvenim mesom i uopće ne konzumira povrće.

"Bio sam vegan prije dosta godina. Zapravo, napisao sam i vegansku kuharicu i pomalo mi je neugodno što sam to promovirao", kaže 48-godišnjak.

"Mislio sam da je to dobro za okoliš i za moje zdravlje. Vrijeme, iskustvo, znanje i proučavanje pokazali su mi da sam bio u krivu i za jedno i za drugo", navodi.

Grylls vjeruje da je jedna od najgorih stvari za okoliš ona koja sadrži palmino i sojino ulje. Također, nije impresioniran hranom koja sadrži ulje sjemenki.

Posljednje dvije godine pokušava se hraniti poput naših predaka. To znači da konzumira puno crvenog mesa, slanog maslaca, jaja, voća i meda, a izbjegava prerađenu hranu, kruh, tjesteninu i povrće.

"Koža i probava mi nikad nisu bili bolji", tvrdi Grylls, koji svaki dan počinje šetnjom, dok s utezima vježba svaki drugi dan. Treninge započinje s 25 zgibova, 50 sklekova, 75 čučnjeva i 100 trbušnjaka.

"Sada kada se bolje hranim, otkrivam da sam puno jači", zaključio je.

Pročitajte više