Brzo iz pećnice: Savršena jesenska večera od 3 namirnice

Foto: Instagram

GOMILA zdravlja, vlakana i proteina, a za sve vam treba jako malo vremena i samo jedan lim za pećnicu. Bez suđa i kompliciranja.

Pečena butternut tikva i pastrnak su mekani i slatki, a tofu je čvrst i slankast pa teksturom i okusima zajedno tako slasno podsjećaju na jesen. To ga čini savršenim glavnim jelom uz kojeg možete poslužiti preljev ili umak po želji kao i zdjelicu dodatnih vlakana u salati.

2 bloka tofua narezanog na kockice približno iste veličine kao i tikva
1 srednja butternut tikva (oko 4 šalice)
6 malih pastrnaka, narezanih na malo manje kockice (1 šalica)
2 žlice maslinovog ulja
1 žličica morske soli
po želji možete eksperimentirati i s malo cimeta, za dodatnu aromu i užitak u jeseni.

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 180-190 stupnjeva

Sve narezane namirnice prvo dobro pomiješajte u zdjeli, začinite uljem, stavite sol, cimet ili začine po želji te potom sve prebacite u lim za pečenje. Poravnajte da se namirnice mogu ravnomjerno peći te pecite 20 minuta.

Potom namirnice lagano izmiješajte, pecite još 20 minuta, potom opet malo promiješajte, provjerite je li tikva dovoljno pečena, pa ako nije, pecite još 10-20 minuta.

Sve ovisi kako vam pećnica peče i kolike ste komade stavili peći.

Kad je pečeno, prebacite na tanjur i poslužite sa salatom i umakom po želji. 

Pročitajte više