Courtney Love tvrdi da je skoro umrla zbog anemije i pogrešnog liječenja

UDOVICA Kurta Cobaina Courtney Love je zgrozila obožavatelje šokantnom objavom na Instagramu. Naime, ova 56-godišnja glumica i glazbenica je progovorila o svom mučnom iskustvu sa zdravstvenim problemima.

"Ljudi, bila sam tužna i izuzetno bolesna. Oslabljena, u neopisivoj boli, u kolovozu mi je težina pala na 44 kilograma. Gotovo sam umrla u bolnici zbog anemije (hemoglobin nisam imala)", započela je.

Osim toga, prozvala je liječnike optuživši ih da su je "stigmatizirali zbog toga što sam devet mjeseci bila ovisnica" te da su je potpuno pogrešno liječili. Srećom, upoznala je liječnika koji je ozbiljno shvatio njezin problem te joj pomogao da se izliječi, prenosi People.

Bolest ju je bila prikovala za krevet, a istaknula je i kako se sada bori s nedostatkom snage, ali da se njezino zdravstveno stanje drastično popravilo.

Anemija je stanje smanjenog broja crvenih krvnih tjelešaca (eritrocita) u perifernoj krvi, a neki od najčešćih simptoma su blijeda koža, slabost, malaksalost, zujanje u ušima, vrtoglavica, lupanje srca, osjećaj nedostatka zraka, grčevi u mišićima, gubitak apetita i tjelesne težine, noćno znojenje, mučnina i glavobolja. Uz to, mogu se javiti poremećaji vida, povišena temperatura, modrice, pad imuniteta itd.

Pročitajte više