Dijetetičarka otkrila bez koje smrznute namirnice nikad ne izlazi iz trgovine

Foto: Shutterstock

POSTOJE dokazi da je smrznuta hrana jednako hranjiva kao i svježa jer postupkom brzog smrzavanja dolazi do očuvanja ključnih nutrijenata. Osim toga, ona štedi vrijeme i novac, a i traje znatno duže od svježe hrane. Zato je omiljen izbor i brojnih stručnjaka za prehranu koji se ne srame priznati da je kupuju.

Dijetetičarka Jessica Ball kaže da postoji puno smrznute hrane koju kupuje, ali bez jedne nikada ne izlazi iz trgovine - smrznutog bobičastog voća. 

"Koristim ga za pripremu zobenih pahuljica, dodajem u smoothie, za pripremu jogurta, čak i za izradu pekmeza. Džem od chia sjemenki koji radim ima samo dva sastojka i spreman je za manje od 10 minuta", rekla je.

Bobičasto voće jedna je od najhranjivijih namirnica bogatih antioksidansima, a može se pohvaliti da ima i do osam grama vlakana po šalici. I dok su svježe bobice skupe i brzo kvarljive, kod smrznutih za to ne treba brinuti.

"To mi pomaže da izbjegnem bacanje hrane, a i dulje mogu uživati u njima jer su obično u većim pakiranjima", zaključila je Ball.

Pročitajte više