Dijetetičarka otkrila što jesti da se riješite neugodne nadutosti, a što izbjegavati

JOŠ 2014. godine Leanne Ward krenula je na dijetu. Dugo se borila s nadutošću, a onda je učeći o hrani shvatila da tajna ravnog trbuha nije u jedenju dijetalnih namirnica, nego manjih, a uravnoteženih obroka.

Danas je Leanne dijetetičarka koja pomaže drugima. Ako se borite s nadutošću, ona savjetuje da konzumirate čaj od mente, chia sjemenke i kivi, kao i da se suzdržite od jedenja povrća kao što su kupus i  cvjetača te od alkohola, obilnih obroka i umjetnih zaslađivača. 

"Kad pojedete obilan obrok ili namirnice bogate vlaknima, vjerojatno ste naduti. To je normalno. Imam nekoliko savjeta uz koje možete smanjiti nadutost. Prvo, konzumirajte količinski manje, ali češće obroke. Pravilno žvačite hranu te smanjite unos gaziranih pića i zaslađivača", savjetuje na Instagramu.

Preporučuje i izbjegavanje mahunarki.

"Problemi s probavom su normalni i mogu se popraviti ako malo više pozornosti obratite na svoju prehranu. Žene pate od nadutosti prije i tijekom menstrualnog ciklusa, a onda je to rezultat hormonalnih promjena", zaključila je.

Pročitajte više