Evo zašto bi vam jedenje kikiriki maslaca moglo pomoći da bolje spavate

Foto: Pexels

AKO imate problema sa spavanjem, krenite prema kuhinji prije nego što posegnete za lijekovima. Neke namirnice mogu vam pomoći da lakše zaspite i bolje se naspavate, a među njima je maslac od kikirikija. 

Zašto? 

Kikiriki sadrži aminokiselinu triptofan koju mozak pretvara u melatonin koji je mnogim ljudima poznat kao sastojak dodataka prehrani koji obećavaju bolji san.

Da biste iskoristili maksimalan učinak triptofana konzumacijom maslaca od kikirikija, VeryWellFit navodi da biste ga trebali pojesti namazanog na šnitu kruha. Birajte kruh od cjelovitih žitarica, a možete dodati i džem bez šećera.

Postoji još jedan razlog zašto je pametno prije spavanja uživati u maslacu od kikirikija. U njemu se nalaze mikrohranjivi sastojci koji obnavljaju mišiće i potiču njihovu izgradnju, tvrdi fitness bloger Sixpack Smackdown.

Žlica maslaca od kikirikija ima 94 kalorije, a on pomaže u kontroli apetita i održavanju razine šećera u krvi pa možda, u umjerenoj količini, zbog sveg navedenog nije toliko loš odabir za večeru.

Pročitajte više