Glumica otkrila trik koji joj pomaže očuvati mentalno zdravlje: "Svi to trebaju"

AMERIČKA glumica i zvijezda serije One Tree Hill Sophia Bush otkrila je što joj pomaže u borbi sa stresom. Kao i u životima mnogih drugih ljudi, i u njezinom životu često vlada užurban ritam pa zbog nakupljenog stresa ponekad ima osjećaj da bi mogla "pregorjeti". U tim trenucima obavezno "resetira um", a u razgovoru za People je otkrila i kako to radi.

"Odmaram se od društvenih mreža i uživam u slobodnim danima bez mobitela", objasnila je te otkrila kako u vezi s tim nikada ne pristaje na kompromise i pregovaranja.

Kako bi bila sigurna da neće pokleknuti pred iskušenjima, spremna je otputovati i u pustinju. Doslovno. Naime, Bush je nedavno s prijateljima "pobjegla od civilizacije", i to upravo u pustinju, gdje nije imala pristup mobitelu. 

Jedno takvo iskustvo je podijelila i s obožavateljima na Instagramu te je svima preporučila da isprobaju njezin trik.

"Upravo sam provela pet dana uglavnom bez svog telefona i WiFi-ja. Dopustila sam si svega 10 minuta korištenja mobitela dnevno kako bih provjerila vijesti. Bio je to pravi raj. Toplo preporučujem", napisala je tada.

Kako je sada otkrila, to je njezin način da samu sebe podsjeti na bitne stvari u svom životu te da im se posveti. Iako je svjesna da bi mnogi zbog ovisnosti o modernoj tehnologiji mogli osjetiti strah da će propustiti nešto važno te da bi im to moglo uzrokovati stres, uvjerena je kako je to "preduvjet za zdravo shvaćanje svijeta oko nas".

"Svi to trebaju", zaključila je Sophia.

Pročitajte više