Hugh Jackman se skinuo u kupaće gaćice pa zaplivao ledenim oceanom

URANJANJE polarnog medvjeda uobičajena je tradicija koja korijene vuče iz Rusije i Skandinavije. Navodno ima zdravstvene prednosti zbog kojih je postala popularna tijekom zimskih mjeseci i u drugim dijelovima svijeta. 

Uključuje skidanje u kupaće gaćice i uranjanje u ledenu vodu. Obično se prakticira na Novu godinu, ali Hugh Jackman pokazao je da nikad nije kasno za isprobati je.

"Ovo je godišnje uranjanje polarnog medvjeda. Kasnim otprilike šest tjedana, ali hej, priroda ne broji", napisao je uz snimku u kojoj je pokazao fit liniju pa zaplivao ledenim oceanom. 

Slavni glumac isto je učinio i prošle godine, 1. siječnja 2021. Četiri godine ranije isprobao je krioterapiju, metodu poznatu među poznatima. Tretman u sklopu kojeg se nakon treninga ulazi u komoru u kojoj temperature sežu i do 150 stupnjeva ispod ništice navodno smanjuje upalu i bol, poboljšava cirkulaciju krvi, pa čak i povećava raspon pokreta udova, što dovodi do bolje izvedbe.

Uranjanje polarnog medvjeda osmislio je 1903. godine nutricionist Bernarr MacFadden. Vjerovao je da plivanje u ledenoj vodi pridonosi izdržljivosti, muževnosti i jačanju imuniteta. Međutim, liječnici nisu toliko uvjereni da je to dobro i napominju da ne postoje čvrsti dokazi o bilo kakvim zdravstvenim dobrobitima povezanima s plivanjem u ledenoj vodi, piše CNN.

Zapravo, kažu, nagli pad temperature može biti opasan za osobe sa zdravstvenim stanjima, kao što su problemi s krvnim tlakom, hipertenzijom, aneurizmom ili poviješću moždanog udara.

Pročitajte više