Ice-T otkrio što mu pomaže da bude najbolja verzija sebe sa 64 godine

U INTERVJUU za GQ Ice-T je rekao da mu povremeni post i treninzi s trakama za otpor pomažu da ostane u formi sa 64 godine. Reper i glumac otkrio je kako je tijekom godina uspio sačuvati svoje zdravlje i tjelesnu građu.

"Ne slijedim strogu dijetu i jedem slatkiše, kolače, slatke žitarice i hranu iz meksičkih i kineskih restorana, ali povremeni post i vježbe s trakama za otpor pomogli su mi da postanem najbolja verzija sebe", rekao je.

Povremeni post može smanjiti upalu i potaknuti gubitak težine. Riječ je o obrascu ponašanja tijekom kojeg se određeni dio dana jede, a drugi dio posti, odnosno pije samo voda, kava i čaj bez šećera i mlijeka. Popularan je među sportašima i slavnim osobama poput Serene Williams, Ndamukonga Suha, Chrisa Hemswortha, Jennifer Aniston i Reese Witherspoon.

Cilj posta je isprazniti rezerve glukoze, što može smanjiti bolnu upalu, rekao je za Insider profesor imunobiologije Andrew Wang. 

Istraživanja sugeriraju da je povremeni post povezan s gubitkom težine. Sustavni pregled 40 studija iz 2015. godine otkrio je da su sudionici izgubili od tri do pet kilograma tijekom 10 tjedana pridržavanja povremenog posta. Post također može pomoći osobi u održavanju kalorijskog deficita, što je ključno za ukupni gubitak težine.

Trake za otpor pomažu jačanju mišića uz minimalni utjecaj

Ice-T kaže da svaki dan radi stotinjak vježbi za bicepse koristeći svoje elastične trake za otpor. Vježbanje s trakama za otpor ima jedinstvene prednosti u usporedbi s dizanjem utega. Imaju manji utjecaj na tijelo od dizanja utega, što može stvoriti manje opterećenje i stres na kostima i mišićima.

Još jedna poznata osoba koja preferira treninge s elastičnim trakama je Tom Brady, koji je rekao da su trake za otpor jedina oprema za vježbanje koju posjeduje.

Pročitajte više