Izazov izvođenja stoja na rukama posvuda je na TikToku, ali je teži nego što izgleda

TIKTOK i izazovi idu ruku pod ruku, a trenutno se ovom platformom proširio fitness trend koji svi iskušavaju. Riječ je o stoju na rukama, koji izgleda prilično jednostavno, ali početnike se poziva na oprez.

Za sudjelovanje u izazovu potrebno je stati pred zid, postaviti lijevu nogu na zid i držati koljeno ravno. Zatim se koljeno savija i osoba okreće licem od zida, dok lijevo stopalo i dalje drži na zidu. Iz tog položaja je potrebno sagnuti se i spustiti ruke na pod, točno ispod ramena. Zatim se težina prebacuje na ruke i podiže desna noga u zrak. Od zida se nježno odmiče i lijeva noga, sve dok osoba na napravi pravi stoj na rukama.

Videozapisi označeni oznakom wallhandstandchallenge imaju više od milijun pregleda i različite varijacije. Neke objave uključuju tekstualno upozorenje da sudjelovanje u aktivnosti može dovesti do ozljeđivanja i to s razlogom.

@kkkatelynn_ another handstand challenge ft. Bella #handstand #hanstandchallenge #gymnastics ♬ 3 2 1 BANG - ECHER

"Upravo sam ovo probala i pala na komodu", napisala je jedna osoba.

Važno je znati da su mnogi koji sudjeluju u izazovu profesionalni plesači, gimnastičari i treneri. Izazov djeluje jednostavno, ali zahtijeva ozbiljnu snagu, stabilnost i pokretljivost. 

"Ljudi bi prvenstveno trebali razmišljati o svojoj sigurnosti. Slušajte svoje tijelo. Ako nikada niste radili stoj na rukama, budite oprezni. Ako baš morate, iskušajte izazov u društvu druge osobe ili na otvorenom, gdje je manja vjerojatnost da ćete udariti u nešto", poručio je trener Albert Matheny za časopis Shape. 

"Stoj na rukama je opasan. Mogli biste pasti i ozlijediti vrat. Prvo ojačajte, a onda ga isprobajte. Naučite se držati uspravno, ojačajte jezgru i ramena te zapešća", savjetuje.

Trend je isprobala i fitness trenerica Morit Summers, a na Instagramu je podijelila kako su izgledale njezine pripreme. 

Pročitajte više