Kad ne snima, trenira: Evo koja je tajna vitke figure holivudske slatkice

Foto: EPA

ZAHVALJUJUĆI savjetima slavnih roditelja Melanie Griffith i Dona Johnsona, Dakota Johnson godinama uspješno pliva holivudskim vodama. Mlada glumica proslavila se ulogom Anastasije Steel u 50 nijansi sive, a potom su stigli angažmani i u drugim filmovima. 32-godišnjakinja se pojavila i u nekim spotovima te reklamama, a mnoge je očarala svojom vitkom figurom na kojoj radi kad god nije zauzeta snimanjima.

Dok su joj u klesanju linije za 50 nijansi sive pomagali slavni trener Gunnar Peterson i Kacy Duke, godinama je odana Lukeu Worthingtonu.

"Za 50 nijansi sive radili smo vježbe s utezima, medicinskom loptom i stolcem za koji se pridržavala. Ciljali smo na sve dijelove tijela, radili jogu i 45-minutne treninge prilagođene njenim potrebama", izjavila je Duke za Vogue po završetku priprema za filmski hit.

Treninge obično počinje zagrijavanjem od pet do 10 minuta na traci za trčanje, potom odradi tri runde kružnih vježbi pa se vraća kardiju. Dakota voli i pilates, kikboks te jogu.

Dakota se hrani zdravo i uravnoteženo te slijedi pravilo 3-2-1.

"Jede tri glavna obroka u danu, dva međuobroka i popije minimalno litru vode", otkrila je Ramona Braganza, koja je jedno vrijeme surađivala s Johnson.

"Voli čisto meso, kvinoju i povrće te sokove. Kad nađe nešto što joj je fino, jede to mjesecima", dodala je Braganza.

Pročitajte više